Olea-Alexandra Olsen Steinsvik (11) i rollen som Jesus gjenoppsto på slutten av påskemusikalen i Sandtorg kirke.

– Jeg har deltatt i to år. Dette var siste gang som skuespiller. Neste år er jeg for gammel. Da ønsker jeg å være en av ungdomslederne, sier Olea.

– Spennende

34 femte- og sjetteklassinger hadde rollene, og sto også for teknikk, lyd og lys. De fikk hjelp av sjuende- og åttendeklassinger, som tidligere har deltatt.

Musikalen er blitt en tradisjon og hadde denne gang 10-årsjubileum. Tilhørerne fikk en reise i sang, musikk, dans og drama gjennom påskens merkedager. Historien fortalte om Jesus’ inntog i Jerusalem, hans siste måltid, Pilatus’ dom, korsfestelsen, døden og lidelsen inntil graven ble funnet tom påskedagen.

– Det er spennende å kunne leve seg inn i rollen som Jesus, sier Olea.

I fjor spilte hun Peter, som fornektet Jesus, men senere fikk tilgivelse.

– Jeg har fått prøve meg i ulike roller, og det syns jeg er gøy. Da vi startet øvingen måtte vi prøve oss fram. Til slutt ble jeg spurt om å være Jesus, og det var oppgaven jeg ønsket meg aller mest i år, sier Olea.

Begeistret

– Vi har ikke bare øvd til musikalen, men også fått lære om påskens budskap. I perioden fram til fremføringene har det vært både opp- og nedtur. I begynnelsen mistet jeg tråden, men etter hvert klarte jeg replikkene og lærte meg sangene, sier Olea.

Søndag var det en fullsatt kirke, og deltakerne ble hyllet med trampeklapp.

– Først ble jeg nervøs da jeg så hvor mange folk som satt på benkeradene, men jeg syns det gikk veldig bra og det var veldig kult å få så mye applaus.

Olea har stortrivdes i arbeidet med musikalen.

– Selv om alle barna ikke kjenner hverandre fra før, ble vi venner fort gjennom sang og øving. Jeg vil absolutt anbefale barn å være med neste år.

NATTVERD: Disiplene, blant dem Jenny Marie Nygård (t.v.) og Tilde Oline Hagensen Hilstad, delte ut brød til publikum etter sitt siste måltid med Jesus. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SANG: Flere av barna bidro med solosang. Fra venstre: Tiril Lovise Lyså, Maya Halvorsen Holthe og Eirik Tobias Hagensen Hilstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
HOVEDROLLE: Olea-Alexandra Olsen Steinsvik som Jesus i påskemusikalen i Sandtorg kirke. Her omkranset av sine disipler. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø