Med et godt opplagt Care Gospel, et glimrende band, og tre soloartister som så ut til å storkose seg på scenen, var suksessen tydelig allerede tidlig i konserten.

Paal Flaata med sin myke silkestemme, stemningsfull og vakker, tok seg av den mer stille og ettertenksomme delen av konserten. Når, i mine øyne, Norges beste stemme, før vakkert låtmateriale og jobbe med, kan det neppe gå veldig galt.

Kraft

Stephen Ackles så sin side, har skikkelig trøkk i stemmen, og fikk folk med seg. Mannen synger tøft, og hadde antakelig kunne klart seg bra, selv uten mikrofon. Sistemann i trekløveret, Vidar Busk, mest kjent som ren gitarist, bekledde den mer rufsete stilen, fikk folk til å synge med og så ut til å storkose seg på scenen. Og som alltid de to første herrene velkledde og elegante i tøyet, mens Busk ser litt ut som en rømt sirkusdirektør.

Dessverre fikk koret litt for liten plass i konserten, med to låter alene i starten, og i tillegg var med på de seks siste numrene. Og koret gjorde absolutt en høreverdig innsats, som de kan være skikkelig stolt av. Man blir stadig imponert over hva lokale amatører får til.

Til slutt må det nevnes at Stephen Ackles ga uforbeholdent skryt til koret etter konserten.

–Ett av de beste korene vi har spilt med. De stilte veldig godt forberedte, og det var en nydelig klang i koret.

Kinderegg

–Slike arrangementer er reine kinderegget for oss i Care Gospel, sier Halgeir Dankertsen, som er leder for koret. Han påpeker at koret får tre gode opplevelser ut av slike kvelder. Vi får muligheten til å synge, Vi får et entusiastisk publikum, og ikke minst møte og oppleve kjente artister på nært hold.

– Det var en gang før jul, at koret fikk nyss i at trioen på veien skulle benytte lokale kor på sin turne, og vi var rask med å ta kontakt, og fikk i stand en avtale med dem. Fordelen vår er at vi kjenner musikkformen godt, da gospel er det vi i hovedsak driver med, påpeker Dankertsen. Før han legger til at koret hele tiden har følt seg sikker på å være gode nok for oppgaven.

– Siden gospel er vår uttrykksform allerede, så det er svart sannsynlig at deler av kveldens repertoar blir tatt med videre, og blir innlemmet i vårt faste repertoar.

Han påpeker at slike arrangementer er med på å løfte koret videre, og gi motivasjon til å jobbe enda hardere, og yte enda mer fremover.

Når denne konserten nå er avviklet, har vi to ting å se fram mot videre, vi skal på en gospelfestival i Tyskland i september, og etter det begynner forberedelsene til vår tradisjonelle julekonsert her i kirka på lille julaften.

Etter konserten var Hallgeir Dankertsen strålende fornøyd med opplevelsen. Koret følte seg trygg fra første stund, og responsen fra både publikum og solistene var fantastisk.

Gult er coolt: Vidar Busk i fri utfoldelse. Foto: John Storhaug