Lørdag og søndag er det påskemusikal for 11. gang siden starten i 2008. 34 sognebarn, som alle er femte- og sjetteklassinger i Sørvik, Kila og Medkila, har øvd siden begynnelsen av februar.

Merkedager

Kateket Rut Eli Sandvoll Lindebø i Sandtorg kirke sier musikalen vil belyse hva som skjedde med Jesus i påsken.

– Alle merkedagene har sin plass. Vi begynner med palmesøndag og får videre se hva som hendte skjærtorsdag under det siste måltidet, hvordan Jesus ble tatt til fange, og Pilatus som feller endelig dom, samt korsfestelsen og oppstandelsen, sier Sandvoll Linedbø.

Dans, drama, sang og musikk er øvd inn, og samspillet skal finpusses helt til kirkedørene slås opp for publikum til første forestilling lørdag ettermiddag.

– Vi håper det blir full kirke begge dagene slik at mange kan se hvor bra vi har jobbet og hvor fint og godt budskapet i påsken er, sier Sandvoll Lindebø.

Populært tiltak

Ved første øving i februar var det nærmere 40 påmeldte. Noen har falt fra underveis. Fortsatt er det 34 jenter og gutter som skal bidra enten med skuespill, sang og dans, mens noen er teknikere med ansvar for lyd, lys, foto og video. De 11 instruktørene er tidligere deltakere, som i hovedsak er syvende- og åttendeklasseelever, men også noen eldre.

– Vi har ti flere deltakere i musikalen enn i fjor. Tiltaket er svært populært med tanke på at 25-30 prosent av femte- og sjetteklassingene bosatt i sognet melder seg på, sier Sandvoll Lindebø.

– Barna er veldig ivrige. Selvsagt er det uro og litt bråkete, men slik vi det alltid være når så mange er sammen og har det artig. Ungdomslederne syns nok oppgaven er krevende. Det er ikke lett når over 30 barn skal engasjeres samtidig. Vi er litt etter skjema, men det skal gå bra. Musikalen er absolutt noe folk bør få med seg, sier hun.

For deltakerne og deres søsken og foreldre blir det kakefest når siste fremføring er slutt søndag.

ØVER: Skuespillere, korister, musikere og teknikere er i en hektisk sluttfase av øvingen før helgens to gudstjenester. Foto: Line Lindfjeld Nilsen
STOR GRUPPE: 34 gutter og jenter skal i helga ha to fremføringer av den tradisjonelle påskemusikalen. Her er de sammen med lederne. Foto: Line Lindfjeld Nilsen