Da stiller Liv Rundberg, mor til de fire brødrene Herman, Hogne, Halvard og Håkon i Violet Road på scenen i kulturhusets storsal.

I tillegg får de også med seg søstera Herborg, når moren, ifølge Knut Erik Sundquist, får oppfylt sitt livslange ønske om en gang å få fremføre Mozarts siste pianokonsert no. 27, med fullt orkester.

Et hedersmenneske

– For en tid tilbake var jeg i Olderdalen å holdt konsert, forteller Sundquist.

– Jeg fikk høre historien om det hun hadde utrettet gjennom et langt liv i Olderdalen, og kom i kontakt med henne mens vi var der oppe.

– Da hun fortalte meg om sitt høyeste ønske, slo det meg umiddelbart at et hedersmenneske som henne måtte jeg hjelpe med å få oppfylt dette ønske, sier Sundquist

Nærmest på gråten

På konserten i Kulturhuset får hun spille med ett orkester bestående av om lag 30 musikere pluss seks blåsere fra Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

Da hennes musikersønner i Violet Road fikk nyss i dette ble de ifølge Sundquist nærmest på gråten da de fikk nyheten, noe da også Halvard Rundberg kan bekrefte.

Om å gjøre å ha det gøy

– Å se mamma spille selv i denne settingen kommer til på bli heftig. For oss blir det nærmeste som å gå «Back to the Roots».

– Helt fra vi var små har mamma spilt piano for oss, og vi barna fikk hele tiden prøve oss å spille sammen med henne på ulike instrumenter.

– Det fantes ingen regler, og etter hvert begynte vi å spille egne huskonserter. Det var først og fremst om å gjøre å ha det gøy sammen, og det er nok derfor vi som band har blitt det vi er i dag.

Spilte piano for å vekke oss

– Det er mye takket være den «musikkoppdragelsen» mamma ga oss at vi alle ble musikere, forteller Halvard, som sier han også husker at moren hadde et eget knep for å få barna opp om morgenen.

– Dersom vi var trege med å stå opp begynte hun å spille på pianoet. Huset var svært lytt, så da hadde vi ikke noe annet valg enn å stå opp, forteller han lattermildt på telefon.

Aldri spilt offentlig sammen

– Vi har aldri før spilt offentlig sammen med mamma. Derfor blir denne konserten helt spesiell, antakelig en engang i livet opplevelse for oss også.

–Vi gleder oss alle sammen, og ser ekstra spesielt fram til å fremføre Griegs Holbergs suite, som vi prøvde oss på som barn hjemme i stua på trommer, bass og piano. Nå blir det nok en helt annen sving på den, tenker jeg.

– I tillegg vil vi fremføre noen av våre nye låter med egne strykearrangementer, noe vi også ser fram til, avslutter Halvard Rundberg.

Verken før eller siden

Berit og Knut Erik håper mange finner veien til Kulturhuset denne lørdagskvelden.

– Vi er sikre på at dette blir en konsert det ikke kommer til å bli mulig å oppleve, verken før eller siden.

– Vi tror vi treffer et bredt publikum med denne konserten som vi håper vil fristes til å få opp øynene for klassisk musikk.

– Og med musikere som Arve Tellefsen, Atle Sponberg og Charlie Siem i orkesteret, er det ingen grunn til å tvile på kvaliteten på det som blir fremført fra scenen, sier de festivalarrangørene.

festivalplakat: Slik ser årets plakat til Contrasto-festivalen ut. Foto: Stian Klaussen, Vizuelli
opplevelse: Knut Erik Sundquist og Berit Henriksen står bak Contrasto-festivalen. De er sikre på at konserten med Liv Rundberg blir en stor opplevelse. Foto: Andreas Isachsen