Den kanskje mest klassiske av alle rockeoperaer, inneholder en rekke partier som langt fra er de enkleste å fremføre. Og på de mest orkestrerte partene haltet bandet av og til bitte litt. Både i dynamikk og i fremførelse, men det kan man godt leve med på en kveld som denne.

Det lille bygdekoret Sørvik sangkor, imponerte med sin gode gjennomførelse, og ikke minst forståelse av innholdet i tekstene. Tøft og hardt når det var påkrevet, mykt og innbydende der det trengtes.

Når man kommer til solistene, så fremstod de som en liten perlerekke av prestasjoner. Owe Kromalis er vel mest kjent som han med det lange håret i Bel Chorus. Her fikk han vist seg frem fra en helt annen side. I rollen som Jesus, hadde han både pondus og trøkk, og et adskillig større register å spille på, enn han får benyttet som dressert korsanger.

En annen som imponerte stort var Mads Nilsen, som hadde flere roller som solist. For undertegnede et nytt bekjentskap som briljerte stort, og som var den beste prestasjonen fra scenen. Med en innlevelse som gjorde at han ikke bare fremførte sine nummer, men han levde dem ut. Håper at flere griper fatt i denne karen, og bruker talentet hans for alt det er verdt.

Alle de øvrige solister holdt også godt mål, og det er litt vanskelig å komme utenom Ida Kathrine Falch, som Maria Magdalena. Jeg var veldig spent på hvordan hun ville takle «I don’t know how to love him», opprinnelig fremført av fantastiske Yvonne Elliman. Og hun trengte ikke mange tekstlinjene for å overbevise meg.

Skulle jeg ønsket meg noe mer fra denne konserten, har jeg ikke mindre enn to ønsker. Det ene var kostymer, om enn enkle, som kunne være med på å bære forestillingen enda bedre. Samt at solistene hadde pugget tekstene sine såpass godt at notestativ kunne fjernes. Det er noe stusslig med slike, i ei ellers rocka forestilling.

Det er faktisk veldig synd at ikke flere får oppleve denne forstillingen, den var nemlig særdeles godt gjennomført, av utelukkende lokale krefter. Håper at noen klør seg litt i hodet, og lurer på om det finnes flere arenaer som vil kunne ønske denne gjengen velkommen. De vil i alle fall ha gode ambassadører i alle som besøkte konsertene i Sørvik kirke denne søndagskvelden. Det var bare godord å høre etter forestillingen.

KORISTER: Sørvik sangkor gjorde en stor innsats som korister.