To forestillinger søndag kveld nærmer seg ifølge Torbergsen utsolgt.

– Vi kan om mulig presse inn 275 personer på hver forestilling, men da er det kul på veggene. Blir billettsalget like bra de siste dagene som det har vært til nå, er det grunn til å tro at kulen vil oppstå, sier han.

To fulle hus

– Fortsatt har vi billetter igjen, men slik det ser ut per i dag, torsdag, blir det to fulle kirker.

Torsdag fremførte de Jesus Christ Superstar i en godt besøkt Lofotkatedralen i Kabelvåg med det samme bandet og solister som stiller i Sørvik søndag. Koret blir imidlertid skiftet ut med Sørvik sangkor.

Utrolig god stemme

Solistene består av Owe Krolmanis som Jesus, Sigurd Magne Torbergsen som Judas Iscariot og Ida Katrine Falck fra Sortland som Maria Magdalena. Sistnevnte er nok for de fleste et ubeskrevet blad, men har ifølge Arne Kristian Torbergsen en utrolig stemme som passer perfekt til rollen hun har.

Bandet består av Rune Olsen, gitar, Skjalg Bjørstad, tangenter, Åsmund Wilter Eriksson, bass, Simen Vangen, trommer og Terje Brun, tangenter.

Alle gleder seg

– Vi hadde øving sist helg i kirka med alle deltakerne. Det fungerte veldig bra. Bandet og solistene holder topp kvalitet, og koret viser en enorm entusiasme. Alle gleder seg stort til å fremføre denne historiske oppsettingen i kirka sier Torbergsen.

Med 25 sangere fra Sørvik sangkor, 5 solister og et knakende godt 5- manns band, er det grunn til å håpe at dette blir en minnerik opplevelse.

Bannlyst av BBC

Jesus Christ Superstar er skrevet av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice og ble utgitt i 1970. Den ble umiddelbart en suksess, til tross for at den ble oppfattet som svært kontroversiell, og ble blant annet bannlyst av BBC som vanhellig.

Har komponert oppstandelsen

Historien handler i stor grad om Jesu lidelse og ender med korsfestelsen langfredag.

Arne Kristian Torbergsen har begitt seg ut på vågestykket og laget egen musikk og tekst og tatt med oppstandelsen i oppsettingen i kirka i Sørvik.

– Dette har jeg komponert for å på en måte få med hele påskebudskapet. Musikken bygges gradvis opp og avsluttes med mektig korsang.

– Du kan trygt skrive at jeg er spent på hvordan dette blir mottatt av publikum, spesielt blant dem som har god kjennskap til Jesus Christ Superstar, sier Torbergsen.