Det er de åtte elevene ved linja Ten Sing Arctic som inviterer ungdom i alderen 13 til 18 år til å bli med i koret.

Ikke bare sang

En av elevene, Lena Merethe Furunesvegg Olsen, forteller at hun har registrert stor interesse for Ten Sing blant bygdas ungdommer.

– Jeg jobber i ungdomsklubben på Evenskjer, og der er det mange som har spurt om vi ikke kan starte et Ten Sing-kor. Derfor inviterer vi til oppstart, og vi vil presisere at dette er et lavterskeltilbud der gutter selvfølgelig også er velkommen. Man trenger ikke å være veldig flink til å synge for å være med i Ten Sing. Korsang er bare en av aktivitetene, for det er egentlig ungdommene selv som bestemmer hva vil gjøre.

– I tillegg til sang kan det være dans, drama, spille i band eller teknikk, det vil si å styre lyd og lys. I startfasen vil det være kor, men så får vi se hva ungdommene har lyst til.

Tilbud for alle

Ten Sing-konseptet er at det er ungdommene som skal styre alt. Ten Sing er åpent for alle mellom 13 og 19 år, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, status, legning eller bosted. De åtte elevene ved Ten Sing-linja vil være sentrale i oppstartfasen, men når skoleåret er slutt, reiser de.

– Da regner vi med at Ten Sing vil være etablert her og at ungdommene har fått sitt eget styre. Dessuten kommer det et nytt kull med elever til Ten Sing-linja neste skoleår som kan være ressurspersoner.