Før forestillingen, og i foajeen på Kulturhuset hadde Umami rigget seg til med forfriskninger. Selvfølgelig var det musling med melk som sto på menyen. For å skylle ned føden fikk de fremmøtte champagneglass med eplejuice. Dette for å forberede publikum på en reise ned til havets bunn, og skru opp forventningene våre. En lovende innledning.

Applaus og jubel

Vi ble overhodet ikke skuffet. Det var stor applaus og jubel fra start til slutt da Tonje Unstad hadde urfremføring. Unstad og musikerne hadde god kontakt med publikum hele veien, og de fikk latterkulene til å trille både hos små og store.

Hun var også flink til å la barna være med å utforme showet, ved blant annet å tegne et ansikt på en mystisk tavle, der den etter hvert begynte å snakke og bevege på seg, helt av seg selv.

I tillegg spurte hun salen om de kunne nevne noen dyr som bor i havet. Barna ropte av full hals, og nevnte blant annet krabbe, fisk og tangloppe. Dyrene tok Unstad med i en sang hun og musikerne fremførte.

Få plasser ledige

Spesielt morsomt var det for Unstad at nesten hele salen var fylt til randen av publikummere.

– Det var gøy at det kom så mange folk. Jeg er sikker på at jeg er Harstads lykkeligste akkurat nå, kanskje verdens lykkeligste, uttalte Unstad til Harstad Tidende.

«Musling med melk» er en helt ny barneforestilling med sanger som aldri har vært fremført før. Dermed var publikum i Lillesalen de første som fikk se forestillingen.

Unstad sto for synging og gitarspilling, og hadde med seg Micke Nilzén på tangenter og Gunnar Augland på trommer og perkusjon.

Et dykk i havet

Forestillingen er et show der vi stuper rett ned i havet og møter sjøstjerner, børstemark og rare maneter. Hele showet var fullt av sanger om sjørøvere, hva som lever i havet og en rar figur Unstad fant i fjæra.

Noen som spesielt koset seg under forestillingen var Anja, Ashley og Helle.

– Jeg likte spesielt sangen om melk som Unstad sang, sa Anja da forestillingen var ferdig.

Hvordan var det å oppleve «Musling med melk»?

– Det var kjempemorsomt, avslutter Helle.