I går kom boka «Møt meg i paradis» ut, og til strålende kritikk og terningkast seks i VG.

– I boken har han tatt med de gode elementene fra debuten, hevet seg over nybegynnerfeil og skapt en krim som er særdeles godt gjennomført og underholder på flere plan, skriver avisen.

Og forfatteren kommenterer slik:

– Det er jo dette man drømmer om, få gode tilbakemeldinger. Det er snakk om to år av livet mitt, så det er godt at folk setter pris på det.

Krimdebuten i 2016, «Jeg skal savne deg i morgen», ble utgitt i 11 land. Og flere kan det kanskje bli.

Brukte to år

– Debuten la et helt unikt grunnlag med tanke på å få agenter og utenlandssalg. For øvrig sitter jeg alene her i Kvæfjord, så da jeg våknet til en sekser i VG, var jeg klar for kjøret, sier forfatteren som mener han kanskje bruker for mye tid på hver bok.

– Jeg har brukt to år på boka, og leter etter den ideelle måten å skrive bok på. Jeg er redd for at jeg planlegger for mye, og da kan det bli ei oppskrift. Spontaniteten må få råde. Det er min måte å jobbe på, sier han.

Stort spenn

Bakkeid benytter karakteren Thorkild Aske, som ifølge VG, frembringer de samme følelsene som det Jo Nesbøs Harry Hole gjør. Det var ikke samme anmeldelse en utenlands anmelder kom med etter den første boka.

– Men den var morsom. Den sa at Aske er en blanding av John McClane fra Die Hard-filmene og Henning Mankells Kurt Wallander. Der er det et stort spenn, sier han.

Selv er han influert av tre store norske forfattere:

– Jeg er sterkt influert av Gunnar Staalesen og Jo Nesbø. Og psykologisk drama som i André Bjerke sine bøker. De tre blandet er hva jeg forsøker å få til.

I gang med nummer tre

I VG sin anmeldelse av den nye boken heter det: «Bakkeid har skapt en karakter og et univers som helt fortjent kan bringe ham ut til store leserkretser.»

Og Bakkeid har lovet at Thorkild Aske dukker opp i flere bøker.

– Jeg må ha en karakter. I utlandet spesielt, vil de vite hva som skjer med karakteren, sier forfatteren, som allerede er godt i gang med bok nummer tre.

– Jeg er faktisk ferdig med en firedel av den tredje romanen, sier mannen som sitter i Kvæfjord og nyter tradisjonell krim.

– Store eksplosjoner og hoder som sprenges er ikke min stil. Gammel, tradisjonell krim er deilig. Den gjør at man kan sitte og slappe av, og nyte at historien utfolder seg.

NUMMER TO: «Møt meg i paradis» er ei fascinerende bok av høy kvalitet, skriver VGs anmelder.