John Kristian Karlsen, distriktsmusiker i Sørfold kommune, har de siste årene samarbeidet med landsdelsmusiker Erika Toth om flere produksjoner fra Kultur i Troms. Nå er han aktuell med «Russisk aften» sammen med Erika Toth og den russiske trekkspilleren Andrej Stepanov.

I «Russisk Aften» får publikum tradisjonelle og nyere russiske sanger og instrumentale stykker. Alle vil kjenne igjen klassikere som «Kalinka» og «Sabeldans», men det blir også anledning til å oppdage mange mindre kjente perler fra den russiske musikkskattkisten.

– Denne trioen får anledning til å briljere med det de er best på – spilleglede, virtuositet og formidling, heter det i en pressemelding fra Kultur i Troms.

Musikerne ble veldig godt mottatt på sin første Russisk aften-turné i fjor. På Skjervøy opplevde de noen øyeblikk med dramatikk - humoristisk dramatikk - da en del i Andrejs trekkspill røk. Da han spurte om noen hadde gaffateip, ble han misforstått av en eldre dame, som hørte ordet «gaffel» og sa «Nei, men jeg har en skje, om det kan hjelpe!»

Denne uka skal det klinge russiske toner fra Harstad til Nord-Troms, via Senja og Tromsø. Det blir seks konserter på fire dager. Og først altså i Harstad onsdag.