20 år er altså gått siden Dag Erik Enoksen, Bjarne Glad, Tord Bergersen og mange andre fremførte den ene musikalen etter den andre i kulturhusene i regionen.

- De tre årene prosjektet varte, var en fantastisk reise. Nå er det på tide å gjøre noe av det samme, sier Enoksen. Han var primus motor den gang, som nå.

Grunnmuren klar

Prosjektet har de kalt KiH 2018. Prosjektgruppa er klar, øvelseshelgene er banket og mange av kormedlemmene er på plass. Den største forskjellen fra 1998, er at to av byens kor allerede har slått sine pjalter sammen og således danner fundamentet i KiH 2018.

- Bel Chorus og Mine Damer samarbeider om dette. I tillegg åpner vi opp for noen flere sangere. Planen er et sted mellom 60 og 80 sangere. De som kjenner at det kribler i hele kroppen må derfor ta kontakt snarest, sier Dag Erik Enoksen.

André Storeng var kapellmester i perioden 1998-2000. Det blir han i år også.

Fem musikaler

Premieren blir andre helga i september. Det legges opp til to konserter i Harstad. Så får Kulturfabrikken på Sortland besøk helga etter. Deretter legges koret ned. Eller ikke. Den avgjørelsen tas senere.

- Årets utgave blir en konsertversjon av det beste fra de fem musikalene som Kor i Harstad satte opp i årene 1998, 1999 og 2000. Det blir derfor gjenhør med både Les Misérables, Chess, Hair, Miss Saigon og Lion King, sier styreleder Bjarne Glad som nettopp inngikk en avtale med DNB Harstad om økonomisk støtte til prosjektet.

- Det er vi svært glade for. Uten denne avtalen hadde det ikke blitt noen korsatsing, sier Glad.

Blåsere og band

Musikalsk satser KiH 2018 på å ha et grunnband på fire musikere. De har også ønske om å få låne fire blåsere fra Divisjonsmusikken.

- Vi håper også å få med oss fire strykere fra MIN-ensemblet, sier Enoksen, som er musikalsk leder. Han utelukker ikke at de kan bli opp mot 100 personer på scenen.

Kor i Harstad 2018 ønsker også å bruke dansere fra Harstad Kulturskole i forestillingen de nå planlegger. De har engasjert Andøys store sønn, Svein Spjelkavik, som regiansvarlig for forestillingen.

Første øvingshelg for kormedlemmene blir i midten av februar. Deretter samles kor og solister siste helga i april.

- Det er en stor inspirasjon for sangerne å få gjøre noe i lag. Og vi vil vise at det har skjedd noe på disse 20 årene, ikke bare når det gjelder utseende, ler gjengen i prosjektgruppa for KiH 2018.

Bel Chorus: Kormedlemmer fra Bel Chorus skal være med på Kor i Harstad 2018. Foto: Inga Helene Juul
Mine Damer: Koret Mine Damer er med på prosjektet Kor i Harstad 2018.