Året er 1996 og Nintendo revolusjonerer spillverdenen med den første 3D-utgaven av Super Mario. Her husker jeg gleden av å utforske store områder, møter med nye figurer og alle hemmelighetene som sammenlagt ble en opplevelse ulik alt annet som fantes på markedet. Dette var mitt første ordentlige møte med Mario, og jeg har ventet lenge på å kunne gjenoppleve magien.

Nå er Mario Odyssey endelig her, og spillet innfrir de høye forventningene.

Så hatten passer

Spillet starter som vanlig med at Bowser kidnapper prinsesse Peach. Utgangspunktet er litt kjedelig, men ok. Moroa starter når du må jorden rundt etter din kjæreste og ender opp på fantastiske steder som inneholder et usedvanlig høyt antall hemmeligheter, slemme og snille figurer og nye måter å spille på.

Det er fantastisk å se hvor mye jobb Nintendo har lagt ned i Odyssey. På alle de 15 ulike verdenene introduseres hele tiden nye mekanikker du må mestre. For eksempel må du svømme som en fisk i vannverdenen, bli en bille som kan strekke seg laaangt på en mystisk øy, kjøre tanks i spillets versjon av New York - og så videre. På alle stedene kan Mario ta kontroll over nye dyr og vesener, og ofte forandrer det måten du spiller fullstendig.

Helt nytt denne gangen er at Marios hatt har en ny og viktig rolle.

Den er nå levende, med spesielle evner som gjør at du kan kontrollere dyr og ting du finner rundt om kring. Den fungerer også som trampoline, eller kan brukes til å pukke opp mynter og slå til skurkene.

ØRKENVERDEN Is i ørkenen er noen av det du ser i de spennende verdenene du får besøke.

Suksesshistorie

Hvis det skulle være noen tvil: 2017 er Nintendos år. Deres nye spillemaskin Switch er et lite vidunder, glimrende uansett om du kobler den til TV-skjermen i stua eller bruker den håndholdt i bilen eller på hytta. Også de gode spillene har kommet i fleng.

Super Mario Odyssey er bare det siste i en lang rekke utgivelser som viser at Nintendo har kanskje de beste spillutviklerne i verden.

Gleden og kreativiteten som flyter ut av skjermen fra den siste utgivelsen er rett og slett smittsom. Det er også svært mye å samle på i Odyssey. Hvis du vil finne alt som ligger skjult, for eksempel over 800 månefragmenter, må du regne med å bruke mange herlige uker på det som kanskje skal vise seg å være årets beste spill.

Ute etter noe annet?

Destiny 2 imponerer sterkt. Les omtalen her

I No Man's Sky har du 18 trillioner planeter å utforske

Uncharted 4 er årets hittil vakreste spill og har en historie og karakterer som overgår det meste

Kun skyting? Doom har gjenoppstått og er helt fantastisk

Et av årets avslappende spill som passer for hele familien er Stardew Valley

Enda mer eventyr får du i Uncharted the Lost Legacy. Les omtalen her