Eva har polypp på stemmebåndet, må flytte konsert

- Ikke veldig dramatisk i seg selv, og kanskje ikke det verste i verden, men absolutt det verste i min verden, sier Eva Weel Skram.

UTSETTER: Eva Weel Skram. 

kultur

Konserten med Eva Weel Skram som skulle avholdes i Harstad kulturhus 9. november må dessverre flyttes, da Eva har fått polypp på stemmebåndene, melder Harstad kulturhus.

Ny dato for konserten er lørdag 3. februar 2018.

- Vi beklager ulempene dette måtte medføre, og håper publikum har anledning til å gå på konserten 3. februar i stedet.

Overanstrengelse eller misbruk av stemmen er årsaken til at sangere i blant utvikler polypper - utvekster - på stemmebåndene. Irritasjon på stemmebåndene kan utvikle seg til en polypp hvis stemmen blir utsatt for traume. Ofte er dette stressbetinget hos sangere og andre yrkesgrupper hvor man må stole på sin egen stemme.

Kulturhuset viderebringer følgende hilsen fra artisten:

- Dei 2 siste åra har vært heilt fantastiske, med fulle konsertsalar landet rundt, festivalar, TV-program og ikkje minst - eg har fått gleda av å treffe tusenvis av nydelege publikum over heile landet! Det har vore mykje jobbing - kvar veke har me spelt konsertar, jobba i studio, skreve låtar og møtt nye folk. Det har vært veldig gøy, men har òg tatt på. Her om dagen fekk eg beskjed om at eg har ein polypp på stemmebandet. Ikkje veldig dramatisk i seg sjølv og kanskje ikkje det verste i verden, men absolutt det verste i min verden: for legen råda meg til å helst ikkje å synge/snakke  i tida framover. Det passar jo veldig dårleg når ein skal ut på lang turné!!! Konklusjonen er likevel at eg må gi stemma litt meir kvile enn planen var. Derfor må me flytte nokre av konsertane me skulle spele i haust til litt seinare. Ikkje alle men nok til at stemma får tatt seg inn igjen frå konsert til konsert. Eg er veldig lei for at det blir sånn enkelte stader, tru meg, dette tek eg ikkje lett på. Men eg håpar folk forstår, og at dåke framleis vil komme på konsert når me kjem tilbake til plassane det gjeld neste år!

- Alle som har kjøpt billetter til konserten 9. november, og kan og vil gå på konserten 3. februar, trenger ikke foreta seg noe. De som ønsker å få refundert billettene sine bes ta kontakt med døgnåpen billettsupport eller kontakte Harstad kulturhus.

kultur