Konsert med Ervik storband:

Skal løfte taket

Førstkommende lørdag håper Ervik storband å fylle gymsalen på ervikskolen når resultatet av et samarbeid med en jazztrompetist skal presenteres for Harstad-publikummet.

ØVING: Mandag pågikk terpingen for fullt. Alt for at du skal få en god opplevelse på lørdag. Her har Ervik storband stilt opp for fotografen før øvingen startet.   Foto: Tor Kristian Hals

kultur

Ervik Storband knyttet tidligere i år bekjentskap med trompetist og låtskriver Kåre Nymark jr. Nymark spiller til daglig i Brazz Brothers, bandet fra Sunnmøre som har over 30 år på veien og har utgitt 20 CD-plater. Trompetisten har også spilt flere år i Ytre Suløens jazzensemble, etablert flere norske band i tillegg til å være en populær frilansmusiker og pedagog.

Nymarks musikk er sterkt inspirert av utallige reiser til New Orleans, noe titler som «North Rampart Strut» og «New Orleans Suite» gjenspeiler. Det er langt fra Ervik til Louisiana, men rolige blues rytmer passer godt til det snikende høstmørket like godt som «Funken» passer til det nordnorske temperamentet.