Turnestart i Harstad

Roar Dons.  Foto: Marius Fiskum

kultur

Tirsdag slapp tromsøværingen Roar Dons albumet «Natta e over», og den første konserten har han valgt å holde i Galleri NordNorge i Harstad torsdag 12. oktober.

– Roar Dons har en variert bakgrunn som sanger og gitarist. Han har vært ett av fire medlemmer i vokalgruppa Plagiacci, med utallige live- og tv-opptredener. I 2014 gjenopptok Roar sin musikkarriere, som resulterte i tre utsolgte konserter og et live-album. Nå er han altså aktuell igjen, denne gangen med et album på Nordnorsk, skriver Harstad kulturhus i en pressemelding.

– For mange Harstadværinger er Dons et kjent Ibestad-navn, og når vi spør Roar om tilknytningen til Ibestad og Harstad kan han bekrefte det er samme slekta, men man må så langt tilbake som til 1850 for å finne nære relasjoner mellom familiene. Men Roar har vært mye i Harstad, både som alpinutøver, forretningsutvikler, golfspiller – og musiker. Sist gang han opptrådte i Harstad var på slutten av 90-tallet under Festspillene i Nord-Norge med en nordnorsk gjendiktet versjon av den svenske kabareten Spader, Madam!, står det i pressemeldingen.

Til Harstad har han med seg Håkon Skog Erlandsen på saxofon, Ida Karoline Nordgård på bass, Mikael Pedersen Jacobsen på trommer og Sivert Henriksen er med som lydmann.