Vil du bli prins og kan synge foran 1000 mennesker?

Forberedelsene til ellevte sesong av «Det Store Julespillet» er i gang. Men hvor er prinsen?

AVTROPPENDE: Simon Dankertsen har vært prins i julespillet i mange år. Nå skal andre overta rollen. Spørsmålet er hvem. Det skal avgjøres 19. september. Her er han sammen med nissejenta Vilde Øien Karlsen, i fjorårets utgave. Arkivfoto: Øivind Arvola 

BAKMANN: Per Kai Prytz og Harald Troøyen kan se tilbake på ti år med Det store julespillet - Harstads mest sette forestilling. Nå skal julespillet forynges. 

kultur

Fornyingen skjer blant annet ved at prinsen skal erstattes. Dag Erik Enoksen var den første prinsen. Han ble etterfulgt av en veldig ung Simon Dankertsen, som etter hvert har blitt en svært erfaren prins.

– I år er målet å fornye og forynge litt, blant annet for å gi unge talenter en mulighet. Det er litt av filosofien bak Kulturbingen, som står bak julespillet, sier Harald Troøyen.

Fornyinga skjer også på andre områder, men i denne omgang er det prinsen det gjelder.

– Vi er langt fra misfornøyd med Simon. Han er så god, og har gjort en kjempejobb de årene han har vært med. Vi er bare ute etter å fornye julespillet, sier Troøyen.

Dramaelever

Den håpefulle bør være mellom 14 og 19 år gammel, og ha tøffhet til å synge for hundrevis av publikummere.

– Det må være en person som tør stå på scenen foran tre storsaler. Han skal tørre å leve seg inn i rollen og må huske ganske mye tekst ettersom det er en tung rolle. Han må også synge akseptabelt fordi prinsen synger mest, både solo og duetter med nissejenta.

Det er ikke bare sangen som er viktig – skuespill bør også sitte noenlunde. Harald Troøyen vet hvor de interesserte bør komme fra.

– Dramalinja på Heggen ruger ut skuespillere i fleng. Jeg håper noen derfra vil stille opp på audition. Vi har også dramalinja på Harstad folkehøyskole. Dessuten har noen ungdomsskoler valgfaget «sal og scene».

– Jeg er helt sikker på at det mange som kan tenke seg å være med, men det står på om de tør, sier han.

Mye moro

Planen er å ta en avgjørelse om hvem som skal tilbys rollen som prins, etter at siste auditiondeltaker har forlatt scenen. Prøvespillet finner sted på kulturhuset 19. september.

– De som vurderer å stille opp kan høre musikken på Spotify eller iTunes, sier Harald Troøyen, som på egen facebookside har lagt ut informasjon om prøvespillingen.

Stikkordene er: Harstads kuleste rolle. Mye arbeid, men også mye moro, samt heder og ære.