Narvikværingen kommer til Harstad når filmen vises på kinoen i morgen. «Agent Walker» er en amerikanskinspirert action kortfilm på 45 minutter, en film med skuespillere fra Narvik, Tromsø og Bodø.

– Jeg hadde lyst å få med meg lokalmiljøet for at vi sammen kunne lage en skikkelig actionfilm, og etter mye hardt arbeid har vi fått det til, sier Simonsen.

Reklame

Siden han ikke fikk støtte til prosjektet i begynnelsen var heller budsjettet særlig høyt. Alt ble betalt av ham selv.

– Vi syns dette er en kjempekul reklame for Nord-Norge, sier regissøren, som kunne glede seg over utsolgt film på åpningshelgen i Narvik.

Filmen handler om John Walker, som er leder for et eliteteam av agenter hos den lokale CIA-basen i Norge. De får informasjon om at en russisk terroristgruppe transporterer en atombombe ut av landet ved å bruke jernbanen mellom Narvik og Sverige. John og hans team må gjøre alt de kan for å stoppe terroristene fra å nå sine mål.

Ny film neste år

Tomas Simonsen (23) startet sin regissørkarriere som 13-åring med filmen «Oppgjøret». I årene etter jobbet han med grøsseren «Dunderland» og «The employer». Senere gikk han på «Los Angeles Film School», der han ble uteksaminert som en av klassens beste i 2014.

Etter «Agent Walker» er det langfilmen «Flight 605» han jobber med. Den handler om Kato Airs flyging mellom Narvik og Bodø 29. september 2004, da en passasjer forsøkte å styrte flyet ved å angripe pilotene. Takket være initiativrike passasjerer ble gjerningsmannen fra Algerie uskadeliggjort og pilotene maktet å få landet flyet i Bodø.

Filmen er planlagt utgitt neste år.