– Dette er et kjempebra opplegg; alt fra logistikk til konsert. Dette opplever man ikke på så mange andre turneringer, sier Camilla Skog Rodal. Hun er fra Stokmarknes og følger dattera i køen mot bordet der Thea Floer Kulseng sitter og signerer alt fra telefoner, plakater til håndlegg og kinn. Litt tidligere på kvelden har Thea stått på scenen som en av fem artister på årets «Landsås på scenen»; kveldsarrangementet som er en viktig del av håndballcupen som arrangeres i helga.

Lokal: Thea Floer Kulseng opptrådte på scenen og signerte etterpå. Det var svært populært. Her er det mamma Camilla Skog Rodal som fotograferer Thea med dattera Lovise Skog Rodal.

– Det var utrolig artig å stå på scenen foran så mange publikummere, her i Harstad, sier Thea til Harstad Tidende. Hun er nå i gang med å skrive nye låter som snart skal spilles inn. Når de skal slippes for lytterne, kan hun ikke si noe om akkurat nå.

I tillegg til henne var Skei & PT, Jesper Jenset, Sirius og Sandra Lyng på scenen.

Fornøyd

– Jeg er strålende fornøyd. Dette har gått over all forventning. Været er som bestilt, og vi har rundt 2500 publikummere inne. Det er fantastisk, sier Rune Selnes i håndballklubben Landsås, som er arrangør for turneringen og konserten.

Suksess: Festivalsjef Rune Selnes (t.v.) og Ronny Sørensen var veldig fornøyd både med håndballcupen og konserten. – Cup og konsert er en suksessoppskrift, sier de.

– Jeg tror vi har truffet blink med dette opplegget rundt håndball i kombinasjon med det sosiale. Dette er avslutningshelga for håndball, og mange tar turen hit for å få en fantastisk avslutning på sesongen.

I tillegg har antall publikummere som kommer kun for konserten økt betraktelig.

– Alle tallene er ikke klare, men det kan være 5–600 i tillegg til håndballfolket, sier Selnes.

Ikke gullgruve

Konserten koster turneringen en kvart million kroner, og er ingen gullgruve for klubben.

– Vi gjør dette primært for at håndballspillerne skal få ei flott helg her i Harstad – og samtidig tilføre byen noe, sier Ronny Sørensen i arrangørstaben.

UNGDOM: Konserten samlet både håndballspillere som fikk med seg begge deler, og ungdommer fra byen som var kommet for å oppleve konserten.

Mange av de 1500 påmeldte er tilreisende, og er svært fornøyd med det Landsås har fått til.

– Dette er en veldig bra turnering, sier Randi Ludviksen fra Tverrlandet utenfor Bodø. Det er så bra at de har fått til en så bra totalpakke, spesielt når man sitter så mange timer i en buss for å komme hit.

Fair play: Jente 11-laget fra Lødingen vant fair play-pris, og fikk møte artisten Sirius bak scenen. Det var stor stas. Foto: Øivind Arvola Foto: Øivind Arvola
Selfies: Rapduoen fra Trøndelag, Skei & PT var svært populære, og stilte opp for fansen på selfier etter opptredenen. Foto: Birk Arvola Foto: Birk Arvola oivind@klar.no
GOD: Jesper Jenset overbeviste med god sang og sterke låter; kanskje den beste opptredenen denne kvelden. Foto: Øivind Arvola Foto: Øivind Arvola