St. Olavskor er et unikt nystartet kor. Det ble etablert som en følge av et prosjekt på Norges arktiske universitet i Harstad. Man skulle blant annet undersøke sangens virkning på de eldste mellom oss.

Fortsetter

De som var med på prosjektet, ville fortsette å synge i lag. De er tilknyttet Olavsgården og Wolfgang Schmitt som var involvert i prosjektet, såg det som meningsfylt å delta videre og ville være dirigent.

Ungt og gammelt

Han dirigerer også barnekoret Gospel Stars og Harstad Kammerkor. Å blande eldre og yngre utøverne ble meget godt mottatt i de fine lokalene på Bergsodden sykehjem.

Gjensidig

Det var også en tydelig gjensidig glede å få synge sammen. En fin verdighet over konserten kom fram da Gospel Stars og St. Olavskoret stilte i røde korkapper mens Harstad Kammerkor stilte i svart og dirigenten i kjole og hvitt med flosshatt. Han sørget også for – på en dramatiserende måte - at maskotten til Gospel Stars fikk på seg korkappe.

Allsidig

Programmet var allsidig fra Slavekoret av Verdi og Mozarts Ave Verum til lystige gospellåter og nordnorske viser. Hvert kor hadde sine korte avdelinger og de sang sammen med et av de andre korene eller alle til sammen. Inn imellom var det allsang med kjente sanger som Alle Fugler og Jeg gikk en tur på stien. Den siste i kanon. Stor sangglede smittet.

- Kanskje den beste konserten jeg har opplevd her, sa en av beboerne på Bergsodden etter at det hele var over.

Det er fint at Bergsodden sykehjem åpner dørene for en konsert der generasjonene møtes i sangens gleder og utfordringer. Alle satte pris på det.

VERDIG: Dirigent og akkompagnatør Wolfgang Schmitt æret sine kor og publikum ved å stille i kjole og hvitt med tilhørende flosshatt!
SOLISTER: I en sang med Gospel Stars stod Ella og Jenny Marie fram som gode solister.
KORKAPPE: Også maskotten til Gospel Stars, Alfonso, fikk egen korkappe på konserten.
SANGGLEDE: St. Olavskor opplever å spre glede ved sin sang , - ikke bare ved selv å synge.