I fjor samlet arrangementet ved Landsåshallen over 2200 tilskuere, og det samme forventes i år.

Suksess

På bare noen få år har håndballklubben Landsås tredoblet antall lag som har meldt seg på turneringen. Nå er tallet over 130 – og til lag som står på venteliste. Det kommer 1500 spillere totalt, og alle hallene og flere skoler i byen tas i bruk.

Slik var det ikke for tre-fire år siden. Arrangørklubben visste de var gode på den sportslige delen, men så at det sosiale rundt kunne forbedres. Så da en stor konsert ble langt inn i løpet av turneringen, har antall påmeldt vokst kraftig.

– Vi har snart nådd taket over hvor stor vi kan vokse sportslig med dagens organisering, men vi kan fortsatt vokse på andre ting, som konserten og det sosiale, sier arrangementssjef Rune Selnes.

Arena tilpasset målgruppen

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne komme, og derfor har vi satt billettprisen så lavt vi klarer; og billigst er det hvis man kjøper på forhånd, sier Jan Lindgren. Han poengterer også at dette er et rusfritt arrangement, der målgruppen er ung.

Det er tatt hensyn til når konsertområdet er utformet, der det blir aktiviteter og mat tilpasset barn og ungdom.

Artistene

Artistene som er hentet inn er profilerte navn som klinger godt hos de yngre.

Rapduoen Skei & PT gjorde det sterkt på TV2s «The Stream». Jesper Jenset er en norsk artist som ble kjent gjennom tv-programmet Idol i 2014, og har hatt flere hitlåter i etterkant.

Også rapperen Kristian Rønning med artistnavnet Sirius kommer. Han vant Norske Talenter i 2010.

Sandra Lyng er kanskje det nasjonalt mest kjente navnet; artisten fra Mosjøen har en ny singel ute sammen med Morgan Sulele.

Thea

Også skal Harstad egen Thea opptre lørdag kveld på scenen. Hun har siden hun vant MGPjr hatt over 70 opptredener.

populært: Fra Fagmøbler Landsås Cup «På scenen» i Harstad 2016. Da var også en rekke populære artister hentet inn, og cup-deltakerne samt publikum fra regionen gledet seg over konserten. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola
kontroll: Rune Selnes (t.h.) og Jan Lindgren har kontroll på det som skjer på scenen lørdag under Landsås cup. Her fra i fjor. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola