Drømmestipendet ble utdelt under arrangementet «Takk for i år» onsdag kveld, der elever fra Heggen videregående skole, linje for musikk og drama, Marios musikkskole og Harstad kulturskole takker for i år.

Heder og ære

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet består av hundre stipend à 10 000 kroner – til sammen én million kroner – samt heder og ære.

Karlsen føyer seg inn i rekken av unge talenter fra Harstad som har fått stipendet. Hvert år siden 2006 har en utøver fra Harstad mellom 13 og 20 år blitt plukket ut, noen avdelingsleder ved Harstad kulturskole, Linda Liljevangen er meget fornøyd med.

– Det viser at det gror godt i kulturbyen, sier hun.

Glad

– Jeg er veldig glad over å få stipendet. Jeg har sett på hvem som har mottatt det tidligere, og det har vært mange musikere, spesielt klassiske utøvere. Det var også utrolig høyt nivå på søkerne i år, så jeg er beæret, sier hun.

10 000 kroner kommer godt med i sommer.

– Jeg skal på symfoniorkesterkurs to ganger i sommer. Pengene kommer godt med til reise og opphold.

Drømmen

Nina Emilie Karlsen har spilt w siden hun var ni år, har spilt i skolekorps og har deltatt på flere arrangementer i kulturskolens regi.

–Det har gitt meg muligheten til å stå på en scene og spille ulike typer musikk innen den klassiske sjangeren, sier hun.

Men det var da hun fikk spille med et stort symfoniorkester at interessen virkelig tok av.

– Da jeg for første gang spilte i et fullt symfoniorkester med strykere og alt da visste jeg at dette var noe jeg ville gjøre mer. I dag spiller hun i Harstad janitsjar, og deltar i talentutviklingsprogrammet Unge Musikere i Tromsø. I Harstad er ikke musikkmiljøet veldig stort og derfor vil jeg takke de som har vært med på å holde musikken i live. Min forrige klarinettlærer, Inga Helene Juul har vært et stort forbilde som har drevet meg fremover. Selv om jeg ikke er elev ved Kulturskolen lenger føler jeg på en måte at jeg skylder Inga og Kulturskolen alt jeg kan stille opp med. Min drøm er å fortsette og studere musikk, og til slutt få jobb som musiker i Harstad slik at jeg kan bidra og være en like stor inspirasjon for byens unge musikkinteresserte som Inga har vært for meg.

Janitsjar: Nina Emilie Karlsen har vært solist med Harstad Janitsjar to ganger. Her fra tidligere i år, hvor hun også ble intervjuet av Nils Mehren. Foto: Kåre Torvanger
Takk: Klarinettist i FMKN og kulturskolelærer Inga Helene Juul (t.h) får mye skryt fra Karlsen (t.v.). Her fra et av prosjektene som klarinettelever og Juul har gjort tidligere. Foto: Tom Helstad