Festspillene startet i 2015 en omlegging av vår stipend- og tilskuddsordning, med ønske om å stimulere til nyskaping og utvikling av nye produksjoner og konstellasjoner, på tvers av både geografiske og kunstneriske grenser i nord. Dette er siste tildeling av turnétilskudd, og fokuset dreier seg nå mot den nye ordningen produksjonsstøtte via Open Call. Med denne ordningen ønsker Festspillene å få inn nye prosjekt-ideer på et tidligere stadium.

Aktiv

-Festspillene skal ha en aktiv rolle som kunstprodusent, og årsaken til denne omleggingen er først og fremst at vi ønsker å bidra til nyskaping og utvikling av nye kunstprosjekter med utgangspunkt i nordlige kunstnere. Vi har store forventninger til hva vi kan oppnå når vi nå rendyrker vår rolle som co-produsent, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Fra 1. mai var det mulig å sende prosjektforslag til Open Call-ordningen, og første tildeling er allerede klar. Tore Johansen fra Bodø har fått 100.000 kr til å utvikle en konsertforestilling om Endre Lund Eriksens barnebokkarakter Alvin Pang, som skal ha premiere på Festspillene i 2018.

Siste tildeling

Siste tildeling på den gamle ordningen var nå i mai. Festspillene tildeler i denne siste tildelingen av turnétilskudd 275 000 kroner til tre av prosjektene. 100.000 kroner deles ut til danseforestillingen GLEMT, av Simone Grøtte fra Lakselv/Tromsø. 100.000 kroner deles ut til SOS Dobrie, av Siri Broch Johansen fra Tana. 75.000 kroner deles ut til Second Nature, av Håvard Stubø fra Narvik.