For det første er det åpenbart at elevene fra 8. til 10 klasse har det fint sammen i sitt kreative kulturverksted. For det andre er en arena med ekstremt lav terskel for å teste egne grenser og utvikle ferdigheter på de skrå bredder.

Gjennom hele året har de øvd og satt sammen en forestilling som nå på slutten av skoleåret ble vist fram for andre elever, lærere og foresatte.

I løpet av den halvannen time lange forestillingen fikk publikum smakebiter fra mange ulike sjangere. Mens noen grupper hadde produsert film, ga andre seg dansen i vold. Skuespill, diktlesing, piano gitar og sang var også representert i en orestilling som på mer enn én måte må kunne sies å være en oppvisning i kulturelt mangfold. Flere av de mange aktørene hadde også tatt til seg det motet som skal til for å stå mutters alene foran en fullsatt aula på Seljestad ungdomsskole.

De siste ukene har det vært hektisk øvingsaktivitet, og det hersker ingen tvil om at elevene ga sitt aller ytterste fra scenen denne kvelden. Tilsynelatende var de også svært fornøyd, og ut fra stemningen å dømme vil det være lett match å fylle opp klassen til neste skoleår.

Fornøyd var også lærer Karl-Martin Sørvoll, som delte ut fortjent skryt til sine elever - og fikk en like velfortjent blomsterbukett i retur.