Dette sier Oddgeir Slettli, som representerer Oslo politiorkester - arrangør av festivalen, og Morten Hole fra Nordland politidistrikt.

– Korpset kommer nordover med 200 musikanter. De kommer til å sette sitt preg på Harstad i midten av juni, sier Slettli.

Politimusikk Festivalen

– Festivalen ble startet i 1990 og har fram til i år blitt arrangert i byene sør for Trondheim. Men i år kommer vi til Harstad og ser fram til det sier Slettli

Åpning av festivalen skjer i Generalhagen fredag den 16. juni på formiddagen med oppmarsj fra kulturhuskaia og opp til Generalhagen hvor konserten vil være.

Betydning for Harstad

Morten Hole sier dette er et kjempefint arrangement for politiet i vår region, og vil vise at de også driver med andre ting enn rent politiarbeid.

– Noen politimestere har lagt musikkaktivitetene inn i sine budsjett, sier Slettli.

Slettli spiller i et band i Follo-politiet, og mener de kan drive mye forebyggende arbeid for eksempel med å spille på ungdomsklubber og lignende. Hans tanke er at det kanskje var en god ide at også andre band i politiet gjorde det samme.

Band i Harstad

Morten Hole røper at de også har et politiband i Harstad som øver lengst ned i kjelleren på kamret, og spiller på interne arrangement. Men han er ikke fremmed for at de kanskje skulle ta med bandet ut til ungdomsklubbene i Harstad, slik som de gjør i Follo.

– Vi håper at vi også kan starte et janitsjarkorps her i Harstad, men så langt har vi vært for få. Noe som kan endre seg med tiden.

Harstad og Kvæfjord

Festivalen med oslopolitiets musikkorps vil ikke bare bli arrangert i Harstad. De vil den helg også besøke Kvæfjord, hvor det blir opptog og konsert på Rådhusplassen.

– Siden deltakelsen er såpass stor har vi valgt å fordele musikantene til torgkonserter i Harstad og Borkenes fredag og lørdag. Det blir konserter begge dagene på begge stedene, slik at alle musikantene får oppleve det flotte publikum i Harstad og Kvæfjord, sier Slettli og Hole.

– De 200 musikerne som kommer er både korps og kor, og du kan oppleve dem både ute og inne på kirkekonserter, sier de begge til slutt.

Innekonserter: Korpset og koret har lang erfaring med inne konserter og det får vi under kirkekonsertene. Foto: Gry Solberg Foto: Gry Solberg
Musikk kollegaene: Både Morten Hole og Oddgeir Slettli er habile musikere som fram til denne festivalen. Foto: Bengt Simonsen
Korpset: Det er slik vi vil komme til å se korpset når de kommer til Harstad og Kvæfjord. Foto: M. Fauske Foto: M. Fauske