Cowboy-stemning på Borkenes:

Inviterer til bygdefest

Kvæfjord Perc & Blås lover høy cowboyhattføring og god stemning på Borkenes lørdag kveld.

DANSEGLEDE: Damene i Borkenes Linedanceklubb gleder seg til å vise hva de kan på bygdefesten. Foto: Inga Helene Juul  Foto: Inga Helene Juul

FESTKLARE: Kvæfjord Perc og Blås håper på fullt hus og stormende jubel på Fram førstkommende lørdag.  Foto: Inga Helene Juul

kultur

Før i tida var bygdefestene lørdag kveld samlingspunkt for unge og gamle ute i distriktet. Av ulike årsaker har fenomenet bortimot dødd ut. Det ønsker de ivrige amatørene i Kvæfjord Perc & Blås å gjøre noe med. Lørdag kveld håper de at så mange som mulig, også harstadværinger, finner veien til Fram på Borkenes. Da er det amerikansk bygdefest som gjelder.

– Vi jobber med amerikansk musikk for tida, og vi hadde lyst til å gjøre noe utradisjonelt for å trekke til oss publikum, forteller styreleder i korpset, Kjersti Dale Nilsen. Det lille, men entusiastiske ensemblet var samlet til en siste øvelse på Borkenes barneskole onsdag kveld. Tidligere har de samarbeidet med Kvæfjord kulturskole og barne- og ungdomsteatret Uten Sidestøkke. Denne gangen har de invitert Kom og Dans Harstad og Borkenes Linedanceklubb til å bidra med dansekunster, mens de selv fremfører amerikanske slagere fra 50-, 60 og 70-tallet. De har også fått med seg Marianne Vaskinn som vokalist. På menyen står hot dogs og pizza, og det vil være anledning til å kjøpe forfriskende drikke når dansefoten har fått svetteperlene til å flyte fritt.

Samtidig som korpset finpusset de siste detaljene, var linedancerne i full sving på ungdomsskolen. 12 kvinner terpet trinn og bevegelser. For noen av dem var det aller første gang de forholdt seg til denne danseformen. Sølvi Fredheim, som er initiativtaker og entusiastisk instruktør for linedanceklubben, er ikke bekymra for kvinnedominansen på gulvet.

– Gutta kommer gjerne på banen når festen er i gang, sier hun smilende.

I gamle dager var det ikke bare fryd og gammen når bygdefolket møttes til fest. Slåssing og fyll var gjerne fast takst. Verken Fredheim eller Dale Nilsen er redd for at det skal skje. – Vi regner med at dette går helt fint. Kvæfjerdingene kan da å oppføre seg, sier Nilsen muntert. Fredheim håper at så mange som mulig benytter muligheten til å bli kjent med linedans som danseform.

– Det er god trim som det er artig å holde på med. Dersom noen får lyst til å hive seg med i klubben etter festen, kan hun friste med null kroner i medlemsavgift.