Festspillene skal være modige og fryktløse:

– Vi må tørre å ta sjanser

- Dette er et program som tydelig reflekterer vårt arktiske standpunkt.

PROGRAMSLIPP: – Årets kunstneriske program reflekterer Festspillenes arktiske satsing og presenterer kunstnere og artister fra hele det sirkumpolare området, sa festspilldirektør Maria Utsi da hun i går presenterte programmet for Festspillene i Nord-Norge 2017. Foto: Frank R. Roksøy 

Festspillene skal mer enn noe stimulere til nye fortellinger om og fra nord.

Festspilldirektør Maria Utsi
kultur

Det sa festspilldirektør Maria Utsi da hun torsdag presenterte årets festspillprogram.

Dette er et program som vi er stolte av å vise fram. Festspillene i Nord-Norge skal utfordre, stimulere, nyproduserte og tørre å ta sjanser. Jeg er kjemperedd for at vi skal bli så satt, at vi i redselen for at noe ikke skal være kvalitativt godt nok, ikke skal tørre å ta sjanser. Dersom vi kommer dit, er det krise, sier Utsi og understreker at dette handler om hvilken rolle Festspillene skal ha.