Hundrevis av ungdommer, inkludert Harstad-ungdommer, hadde i helga tatt turen til Andøy for å høre forskjellige band spille under arrangementet Rock mot Rus.

Av de 32 bandene som spilte, var Santus det eneste bandet fra Harstad som fikk vise frem sangene sine. Det fikk de også gjøre i beste spilletid – nemlig klokken 02.00.

- I fjor måtte vi spille i 10-tiden på morgenen. Da hadde de fleste lagt seg etter festivalnatten, og det var få personer som hørte på. I år spilte vi derimot midt på natten, og det var mange ungdommer som hørte oss spille, sier Simon Dankertsen.

- Siden vi spilte i fjor er det trolig at vi ble flyttet til tidlig på natten fordi de likte det de hørte av oss. Det tar vi som et enormt kompliment. Vi har fått gode tilbakemeldinger også, og det er hyggelig, for vi ønsker at folk skal like musikken, forteller Dankertsen.

Utfordringer

Siden forrige gang Santus spilte på Rock mot Rus har Harstad-bandet blant annet gitt ut en EP, spilt på Fæsterålen, og spilt på Festspillene i Nord-Norge. Tross et nytt oppdrag natt til søndag ble ikke opplevelsen like god som bandet hadde håpet på.

- Jeg var forkjølet og hadde mistet stemmen helt, sier vokalist Maryann Berntsen.

I tillegg fikk Harstad-bandet tekniske problemer.

- Den ene gitarforsterkeren fungerte ikke, og vi måtte bruke en forsterker hvor lyden ikke ble slik vi er vant til. Vi fikk også problemer med en basspedal. Kombinert med at Maryann hadde mistet stemmen så det dårlig ut, forteller Simon Dankertsen.

- Slik omsendingene var ble vi likevel fornøyd. Maryann sang selv om hun slet med stemmen, og resultatet ble bra. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger, legger han til.