Det blir en skikkelig festivalsommer for Vazelina Bilopphøggers i år. Ikke bare skal bandet som startet opp i 1979 spille på Øya, de er også på vei til Harstad og Bakgården.

– For oss er dette en kanonbooking. Det er 30 år siden Vazelina Bilopphøggers sist opptrådte på en festival. Bandet har bestandig prioritert sine egne sommerforestillinger på ulike scener på Østlandet, men nå har vi altså klart å lokke dem helt opp hit til Harstad. Og med den folkelige appellen koblet med en rekke folkekjære allsangschlagere, er jeg sikker på at vi får en fantastisk konsertopplevelse i BAKgården denne lørdagen, sier festivalsjef Jan Santocono.

Hitparade

Bandet har en lang rekke hits på merittlisten: Gi meg fri i kveld, Det beste i livet er gratis, Spikre paller, Sol på meg, Blå lys, Surfbrett, Venter på a Marta, Da var det schäferen beit, Musikk tel arbe’, Fem fyrer med ved.

Vazelina Bilopphøggers slo gjennom for fullt med singelen «Gi meg fri i kveld», og albumet «24 timers service» som kom senere i 1980. 100.000 kjøpte det første albumet, og siden har Vazelina Bilopphøggers solgt over én million plater til.

Ny vokalist

1. februar 2006 takket vokalist Viggo Sandvik for seg etter nesten 25 år i bandet. Årsaken var et stadig større problem med tinitus og med hørselen generelt. På den samme pressekonferansen presenterte Vazelina sin nye vokalist, Kjetil Foseid fra Kongsvinger.

Vazelina Bilopphøggers 2017 er: Kjetil Foseid, Jan Einar Johnsen, Eldar Vågan og Arnulf Paulsen. I tillegg har bandet med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.