Henter legendariske rockere til Bakgården

Husker du hitten 10.000 lovers? TNT kommer til Harstad.

TNT Rockerne slo gjennom i 1987 med plata Tell No Tales. I år reiser TNT på jubileumsturne - en reise som også fører bandet til Harstad og Bakgården.  Foto: Pressefoto

kultur

Det er 30 år siden TNT slo gjennom med låta 10.000 lovers og plata Tell no tales. For å feire reiser de legendariske rockerne ut på jubileumsturne, med originalvokalist Tony Harnell med på laget.

Lyden av TNT

– Vi kunne rett og slett ikke la være å booke TNT i år. Harnell er tilbake som vokalist, og for meg er det stemmen og lyden av TNT. Det kommer til å bli en fantastisk konsertopplevelse i BAKgården når bandet kjører på med godlåter som 10.000 lovers, Intuition, Everyones a star, Child's Play and Northern Lights, for å nevne noen, sier festivalsjef Jan Santocono.

Låta 10.000 lovers gjorde at bandet snuste på et internasjonalt gjennombrudd. Sangen fikk innsmett på Billboard-lista sammen med store navn som Def Leppard og Bon Jovi.

Vant spellemannspris

Bandet startet opp i 1982 av Dag Ingebrigtsen, Ronni Le Tekrø, Steinar Eikum og Morten "Diesel" Dahl. I 1984 kom Tony Harnell inn som vokalist og tre år senere vant bandet Spellemannsprisen for plata Tell No Tales.

Bandet spiller på Bakgården lørdag 19. august.