Musikalsk vandring over og under byen

Både musikalske og geografiske overraskelser ventet publikum på årets byvandring.
kultur

Over 100 stykker hadde satt av søndag ettermiddag til vandring i regi av Ilios. I år var Harstad kirke utgangspunktet for vandringen. Her fikk publikum høre en urfremføring av et stykke skrevet av James Clapperton, tidligere produsent ved Festspillene, for fire horn. Clapperton er en kjenner av russisk krigshistorie, og har skrevet et verk med utgangspunkt i lidelsene til krigsfangene på Trondenes; programmessig en klar parallell til lørdagens konsert på Trondenes.

Deretter gikk turen til Grottebadet gjennom rømningsveien ved politistasjonen. Den veien var også brukt i 2008, men var også i år et godt valg; mange var der nå for første gang. Nede i mørket spilte trompetist Maren Tjernsli, før turen gikk videre til Art Gymsal.