Ja takk, begge deler

Trondheim Jazzorkester plasserte jazzen, David Bowie og Ole Morten Vågan midt på samtidskartet.

SOLID: Trondheim Jazzorkester leverte en solid konsert i Harstad kino. Foto: Inga Helene Juul 

kultur

Har et jazzorkester noe på en samtidsmusikkfestival å gjøre? Eller David Bowies musikk for den saks skyld? Hvor går forresten skillet mellom samtidsmusikk og jazz? Med disse spørsmålene langt framme i pannebrasken, gikk jeg på konsert i Harstad kino lørdag kveld, da ILIOS-festivalen inviterte til konsert med Trondheim Jazzorkester.

Ny leder

Trondheim Jazzorkester har sitt ankerfeste i Midt-Norsk Jazzsenter, og har etablert seg som ett av de ledende, større jazzensemblene i landet. Ulike musikere benyttes til de ulike prosjektene, og de engasjerer utøvere i det absolutte toppsjiktet fra Norges solide jazzmiljø. Ensemblet har sikret seg brønnøyværingen og kontrabassisten Ole Morten Vågan som ny kunstnerisk leder, og dette var hans debut i den rollen. Musikken som ble fremført kom også fra hans hånd, enten som egne komposisjoner eller reorkestreringer av noen av giganten David Bowies mest kjente sanger.