Ilios åpner på torsdag:

I teknologiens grenseland

Menneskets bruk av teknologi og grensen mellom det naturlige og kunstige blir satt på prøve under Ilios. Og kanskje publikums bluferdighet. For kunstneren Liza Morozova har tidligere latt klærne falle i kunstens tjeneste. Torsdag er hun i Harstad.

kontor: Anders Eriksson, festivalsjef for Ilios foran kontoret som festivalen har etablert midt i sentrum, ved siden av Harstad Sparebank. Mesteparten av Ilios vil foregå midt i sentrum av Harstad. Foto: Øivind Arvola 

kultur

Ilios har utviklet seg til å bli en av landets mest etablerte og større festivaler for ny kunst, med musikk som utgangspunkt. Nå er Anders Eriksson festivalsjef, og han har blant annet fått med seg harstadkunstneren Ingeborg Annie Lindahl, som har satt sammen Ilios-utstillingen.

Utstilling: Utstillingen og festivalen åpner med den Moskvabaserte kunstneren Liza Morozova, med «The Mother Russia» - en performance hun har gjort flere ganger før - naken. 

 

Paralleller

– Ingeborg sitt utstillingstema, «The Posthuman Condition» og mine tanker om åpningskonserten med Sidsel Endresen og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) har kommet parallelt; som en pussig tilfeldighet. Det fine er at de henger sammen, sier Eriksson.