Setter opp det største korprosjektet landsdelen har sett

Skal samle 70 musikere og en haug med korister til storverk.
kultur

Norges Korforbund, Vokal Nord, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Festspillene i Nord-Norge jakter nå korsangere for å sette opp det festspillene kaller det største korprosjektet landsdelen har sett.

Verket som skal fremføres er Carmina Burana. Siv Cathrine Johansen er musikalsk ansvarlig for prosjektkoret i Carmina Burana, hun får hjelp av Dag Erik Enoksen til innøvingen. Produksjonen ønsker deltakere fra hele Nord-Norge.

-Vi må sette restriksjoner i forhold til stemmegrupper og antall kvinner og menn. Skal du sikre deg plass må du derfor være rask. De som ikke får plass med en gang kommer på venteliste, sier Havaas Olsen, og opplyser Harstad Tidende at målet er å samle 300 korsangere.

- For Festspillene i Nord-Norge er det viktig å skape gode arenaer for samarbeid, det har vært sentralt for Festspillene siden etableringen i 1964. Samtidig er koroppsetninger noe vi vet engasjerer bredt, sier festspilldirektør Maria Utsi i en pressemelding.

Wikipedia skriver følgende om verket:

Carmina Burana er en kantate komponert av Carl Orff i 1935 og 1936 basert på 24 middelalderdikt på latin fra samlingen Carmina Burana. Verket er mest kjent for første- og sistesatsen, Fortuna imperatrix mundi (skjebnen/lykken, verdens keiserinne) som under kortnavnet O fortuna som er velkjent også blant personer som ellers ikke pleier høre på musikk fra den klassiske musikktradisjonen.