Her er Vibekes beste filmtips

Den prisvinnende filmskaperen Vibeke Heide full av lovord om den nye filmfestivalen i Harstad. Hun har plukket ut noen høydepunkt.

turne: Vibeke Heide har vært på turné med filmprogrammet fra nord som er satt opp under Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF). Her et bilde tatt ved by-monumentet til Severodvinsk. Foto: Igor Shaytanov 

kultur

Harstad: – Det er utrolig kult. Det er en veldig god festival sett ut fra programmet, med god bredde. Det er rett og slett fantastisk at både kunstfilm, kortfilmer, dokumenterer og spillefilmer får plass i samme festival. Jeg skulle gjerne hatt en slik festival her i Oslo, sier Vibeke Heide (38).

Spørsmål og svar

Harstadkvinnen er bosatt i hovedstaden, men kommer «hjem» for å gå på filmfestival – i tillegg være med på en runde med «Q & A» (spørsmål og svar) etter programposten «Films From The North: Games They Play» lørdag, der Tromsø Internasjonale Filmfestival har satt sammen fem kortfilmer.