Filmfestivalen man må til Harstad for å oppleve

Helene Hokland har skapt en unik filmfestival. Her får du hovedlinjene i det som skal skje de neste dagene.

Helene Hokland har jobbet i ett år for å realisere Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF). Torsdag kveld braker det løs. Da blir det tre og en halv dag med film, debatt, kunst, mat og kurs. Foto: Øivind Arvola 

kultur

Harstad: Det er et bredt program Helene Hokland har satt sammen. I løpet av fire dager blir det en unik kombinasjon av anerkjente narrative filmer og dokumentarer, og «bevegelige bilder» (moving image), - eller videokunst om man vil; eksperimentell film og tidsbaserte installasjoner og skulpturer. Men det er mer.

Omfattende

En titt i programmet viser 21 spillefilmer og dokumentarer, 42 kortfilmer ett kunstverk (Notes on Blindness), ett kunstfilmprosjekt (Blind Cinema), ett utendørs kunstperformance (bestillingsverk), to paneldiskusjoner, ett tredagers seminar, flere Q & A’s, filmverksted for ungdom samt kunstverksted for barn.