– Bedre enn originalen, minst like spektakulært.

Dette ble sagt av flere etter fjorårets konsert med Brit Floyd i Harstad kulturhus.

Damian Darlington, Brit Floyds grunnlegger, er ikke i tvil om hvorfor Pink Floyds musikk appellerer til stadig nye generasjoner.

Referansealbum

– De laget fantastiske låter, underfundige og mystiske tekster, flotte harmonier og ikke minst et lydbilde og produksjoner ingen hadde gjort før dem. De var kort og godt pionerer.

– At album som The Dark Side of the Moon (1973), Wish you Were Here (1975) og The Wall (1979) fortsatt pekes på som referansealbum innen musikkhistorien, både musikalsk og teknisk, sier litt om hvilken status de fortsatt har hos fansen, forteller Damian Darlington.

1300 show

Han spiller selv gitar og synger i Brit Floyd, og har fått med seg et knippe musikere som legger all sin flid i å låte så tett opp til originalen som overhodet mulig.

– Vi startet Brit Floyd i 2011, og har turnert mer eller mindre sammenhengende siden over store deler av verden. Jeg har siden jeg begynte å spille gitar som trettenåring vært fascinert av Pink Floyds musikk.

– Etter at jeg i 1994 ble med i et australsk tributeband har jeg spilt mer enn 1300 show fram til jeg startet Brit Floyd sammen med min bror Gareth, sier han.

Spektakulært nordlys

Til fredagens show i Kulturhuset lover Darlington et enda mer spektakulært show enn det publikum fikk i fjor høst.

– Vi har med oss en god del nye lyseffekter og vi endrer noe på låtvalget. Blant annet kjører vi ”Echoes” fra albumet ”Meddle” i sin helhet. I tillegg gjør vi en vanvittig tøff versjon av ”The Great Gig in the Sky”, fra Dark Side ... albumet, der vokalprestasjonen til Angela Cervantes er i verdensklasse.

Proft i alle ledd

Kulturhusdirektør Ola M. Løkholm var blant de mange som lot seg begeistre av fjorårets show i storsalen.

– Dette var et gjennomarbeidet og proft show i alle ledd. De reiser med et stort apparat som leverer en utsøkt teknisk kvalitet vi er særdeles stolte av å kunne presentere for publikum. At de igjen kommer til Harstad og spiller for en utsolgt storsal viser at Harstadfolk vet å sette pris på kvalitet. Og det leverer Brit Floyd, sier Løkholm.

SJEF: Damian Darlington startet Brit Floyd i 2011. Nå turnerer de verden rundt med det mange mener er det beste Pink Floyd showet. Foto: Privat
LIKT: Musikken fremføres så likt originalene som det er mulig å komme. Foto: Privat