Øvingene til vinterens store forestilling har startet. Av kulturskolens 430 danse-elever får 280 være med i forestillingen «The dreaming room».

– Vi har en stor forestilling annet hvert år og i forbindelse med kulturhusets jubileum neste år holder vi en hyllest til Storsalen som rom, forteller ballettpedagog Marianne Nordeng.

I løpet av 25 år har anslagsvis 4000 små og større dansere vært med på kulturskolens forestillinger.

– Gjennom årene er det mange som har fått realisert sine drømmer her, sier Nordeng og teller opp seks-sju tidligere elever som i dag er i ferd med, eller har oppnådd, å få dans som yrke.

Mye arbeid

Både store og små forestillinger innebærer en god del arbeid. Ikke bare skal opptredener øves inn. Det skjer mye ellers også.

– Samtidig som øvingene nå har startet med god hjelp av kulturskolens fire danselærere, er kostymene på vei. Vi er normalt to som syr kostymer, men denne gang faller det meste på meg. Man vil jo skape noe som er spesielt, sier Nordeng om det faktum at kostymejobben må gjøres på fritida.

Med 280 dansere på scenen er det ikke småtteri av kostymer som må til.

– Det handler om å gjøre det så enkelt som mulig, sier hun.

Stor interesse

Nordeng gleder seg over at det er mange som vil danse. Siden hun kom inn i kulturskolebildet i Harstad for 25 år siden har interessen vært stor.

– Den gang var det rundt 150 elever og i dag har vi altså 430. Danseinteressen er stor, men vi kunne gjerne vært flere, så er det noen som er interessert er det bare å melde seg, men det må skje raskt skal de ha mulighet til å være med på forestillingen i februar.

Drømmer

Vinterens store forestilling omfatter dansere fra sju til 19 år.

– Mens forrige storforestilling «Trollmannen fra Oz» var beregnet på barn, er det et litt større publikum som vil ha glede av «The dreaming room». Gleden og spenningen har i hvert fall allerede meldt seg hos mange av danserne.

– Vi startet med å dele ut en konvolutt elevene på jazz, hip hop og moderne dans skulle ha med seg hjem. Der fikk de vite at de får være med i februar. De fikk også vite at elevenes egne drømmer skal realiseres, i hvert fall gjennom koreografi eller video. Så vi ba om å få tilbakemeldinger om drømmene deres, enten det er drømmer for livet, for verden, for framtidig yrkesvalg. Rett og slett alt som har med drømmer å gjøre.

– Det skal bli spennende å ta gjennomgangen, sier Nordeng. – Alt er interessant og alt skal med i forestillingen.

Billettsalget

«The dreaming room» framføres to ganger - 17. og 18. februar. Og 1. oktober starter billettsalget, som Nordeng håper vil interessere flere enn familiene til elevene.

– Vi håper alle vil se forestillingene. Ikke bare foreldre, besteforeldre og familier for øvrig - men også alle andre.

Fram til premieren jobbes det intenst for å skape en så magisk og severdig forestilling som mulig.

– Jeg planlegger på lang sikt og elevene har sett fram til dette siden forrige store forestilling, så nå handler alt om «The dreaming room», avslutter Marianne Nordeng.

INNSAMLING: Marianne Nordeng har i løpet av tre år samlet inn gamle kofferter som skal brukes i «The dreaming room». Foto: Ivar L. Paulsen