- Vi synes det er trist at Veronica Heggen fikk denne opplevelsen under årets festival. Vi beklager på det sterkeste, og lover at vi skal forbedre rutinene våre til neste år.

Det sier festivalsjef Jan Santocono. Han ringte i dag til Heggen og beklaget opplevelsen hun hadde på festivalområdet torsdag.

- Jeg hadde en lang samtalte med henne, der vi fikk oppklart ting. I tillegg til å refundere billettutgiftene hennes, har vi også invitert Heggen til å komme med tips og innspill til hvordan vi kan forbedre oss for å legge forholdene bedre til rette for folk som har usynlige lidelser. Og som en konsekvens av dette har vi også invitert henne som BAKgårdens gjest neste år, slik at hun kan teste om vi virkelig har forbedret oss.

BAKgården hadde i år over 6.600 personer innom portene, alle med individuelle behov som festivalen forsøker å tilfredsstille. I tillegg er BAKgården særdeles opptatt av å ivareta sikkerheten for publikum.

Det er jo en gang slik vi over natten vokser fra 0 til 190 frivillige. Tar du med våre leverandører, så er vi 250 personer i sving under festivalen, og det er klart at dette er utfordrende. Men våre frivillige gjør en fantastisk jobb.  De fokuserer på sikkerheten til publikum, og forsøker å være så imøtekommende som mulig. Denne gangen glapp det beklagelig vis for oss, men det skal ikke våre frivillige lastes for. Dette tar festivalledelsen på vår kappe.