Fredag: Hvis du ikke har hørt én av Nico & Vinz sine låter – enten på strømmetjenester eller på radio – har du trolig levd under en stein. Duoen, som består av Nicolay Sereba og Vincent Dery har gitt ut låter som Am I Wrong, That’s How you Know, In Your Arms, Our Love og den nylige utgitte singelen Holdt It Together.

Sereba og Dery begynte å rappe sammen i 2009 under navnet Envy. Gjennombruddet kom i 2011 etter at de vant konkurransen i Emergenza-festivalen i Tyskland, som er verdens største konkurranse og festival for band, grupper og artister som er usignerte. «One Song» ble en hit, og neste år ble musikkvideoen til sangen populær, samtidig som de lanserte debutalbumet The Magic Soup and the Bittersweet Faces. One Song har over syv millioner avspillinger på Spotify, og musikkvideoen fikk Spellemannsprisen i 2012 for beste musikkvideo.

Historien til Nico & Vinz stoppet likevel ikke med suksessen i Norge. Etter å ha forhandlet frem en platekontrakt med Warnes Bros US i 2014 skiftet de navn til Nico & Vinz, og gav ut singelen Am I Wrong. Det ble en større suksess enn de to sangerne kunne sett for seg. Am I Wrong ble den største norske singelsuksessen siden a-ha sin Take on Me ble gitt ut i 1984. Låten nådde fjerdeplass på Billboard-listen i USA, og tronet på toppen av den britiske singellisten. Sangen har over 350 millioner avspillinger på Spotify.

I ettertid skulle de vise at de ikke skulle bli et «one hit wonder». In Your Arms og That’s How You Know har til sammen godt over 100 millioner avspillinger, og deres første album Black Star Elephant som ble gitt ut i 2014 ble også godt mottatt.

Fredag er Nico & Vinz den siste artisten for dagen, og konserten blir trolig høydepunktet på Bakgården for mange. Nico & Vinz er tross alt, med unntak av Slade, de artistene som har opplevd størst internasjonal suksess blant dem som besøker Bakgården i år.