FREDAG: De blir omtalt som kanskje Norges mest hardtarbeidende rockeband. Siden det da relativt ukjente og usignerte bandet inntok scenen på Øyafestivalen i 2010, har det vært en eksplosjon i konsertvirksomheten for gutta i Oslo Ess, som består av Åsmund Lande, Peter Larsson, Knut-Oscar Nymo og Håvard Takle Ohr. I 2011 ble de det mest bookede bandet på norske festivaler og året etter satt de en uoffisiell norgesrekord i antall opptredener med svimlende 215 konserter. Nå er de klare for Bakgården.

– Mottakelsen vi fikk sist gang når vi på Bakgården som Onkl P’s fjerne slektninger var jo utrolig god, så vi synes var fantastisk moro og få lov til å komme tilbake en gang til, sier bassisten til Oslo Ess Knut-Oscar Nymo.

Energisk

Det er ingen tvil om at de fleste av oss gjerne skulle ha visst hemmeligheten til Oslo Ess. Et band med mer energi og sprudlende liv på scenen skal du lete lenge etter. Det kommer visstnok ikke helt uten kostnad. Turne-hverdagen tar på i lengden, men adrenalinet holder gutta i Oslo Ess gående.

– Vi har snakka om det og fant ut at vi egentlig burde vært i mye bedre form enn det vi egentlig er. Vi blir bare så utrolig gira når vi er på scenen. Det er et ordentlig energikick og vi er heldige som får lov til å drive med det vi driver med, forteller Nymo ydmykt.

Den uoffisielle norgesrekorden for antall konserter kom ifølge Nymo som et resultat av et ekstremt gira Oslo Ess ute på sin første store turne. Han innrømmer at det å spille Norge rundt hele året var som å sette livet på vent.

– Jeg anbefaler ingen å prøve å ta den rekorden i hvert fall, det var både en opplevelse og en prøvelse for oss. Men det hadde jo vært litt morsomt om noen ville prøve det, flirer han.

Samspilte

Når Oslo Ess endelig kommer for å skape liv og røre i Bakgården, skal de vise at erfaringene de har plukket opp som band har gjort dem bedre enn noensinne. De har så langt i sommer rukket å turnere rundt om i Norges vide land og Nymo mener at dette gjør dem mer samspilte.

– Vi er i storform. Tida på veien har gjort oss bedre samspilt enn noen gang før og jeg tror vi rocke Bakgården. Det blir en fest med det aller beste fra Oslo Ess.