Torsdag: Man skal lete lenge etter en familie som har slikt talent flytende i blodårene sine. Bremnes-navnet har gjennom årene fylt ørene våre med ubestridelig søt musikk, og Inge har virkelig levd opp til forventningene. Singlene hans “Sne” og “Ka Du Håpa På?” har høstet mange lovord hos kritikerne og ført til flere utsolgte konserter i hele Norge. Når Inge nå for første gang inntar scenen for å åpne Bakgården, lover han en musikalsk opplevelse av en annen verden.

– Det skal bli et helnorsk show med bølgedaler i dynamikk og mye nytt. Dere skal få en smakebit fra debutalbumet mitt som kommer senere i år og jeg er sikker på at kommer til å bli en fantastisk opplevelse. Ikke bare for dere, men for meg også. Jeg gleder meg noe forferdelig, forteller Inge.

Naturtalent

Den unge artisten og låtskriveren fra Kvæfjord i Troms har så lenge som han kan huske hatt en liten musiker i magen. Om det var på grunn av eller på tross av faren vet han ikke.

– Så lenge jeg kan huske så har det bare føltes naturlig, jeg vet ikke helt hva det kommer av. Jeg vet bare at jeg alltid har hatt lyst.

Og lysten hans har virkelig manifestert seg gjennom musikken. Det er soleklart at dette er enda en Bremnes som virkelig mestrer låtskrivingens kunst, både på norsk og engelsk. Han forklarer at han går gjennom perioder hvor det føles naturlig ut å skrive på hvert av språkene.

– Når jeg skriver så går det veldig mye på øyeblikket jeg er i. Jeg føler at noe rett og slett bare fungerer bedre på ett språk. Debutalbumet mitt skal være på helnorsk, men jeg ser ikke bort ifra at jeg kan komme med mer musikk på engelsk i framtida. Det å kunne lage musikk på flere språk er jo bare positivt så nå blir vel tysk det neste naturlige steget, spøker Inge.

Inspirasjon på veien

Når Inge nå returnerer til Harstad og Bakgården, blir det hans siste stopp etter en intensiv norgesturné. Siden tidlig juni har Inge vært på veien og opptrådt for utallige musikkglade nordmenn. Han nyter den arbeidsomme tilværelsen hvor han samler ny energi og inspirasjon til å fortsette.

– Tida på veien er herlig og jeg nyter alle de inntrykkene og opplevelsene som jeg er så heldig å få. Jeg er ekstremt takknemlig for å i det hele tatt ha muligheten til å gjøre det jeg gjør, å reise rundt å opptre, forteller Inge ydmykt og legger til:

– Alle erfaringene, menneskene, naturen og reisen i seg selv inspirerer meg. Jeg tror det er viktig å oppsøke inspirasjon på veien, den kommer ikke å banker på døra.