En av satsingene fra festspillene i 2016 er et større fokus på dem som står bak kulturopplevelsene publikum opplever. Bransjeprogrammet er derfor mer omfattende enn tidligere, bestående av seminarer, møteplasser og andre tilbud hele uka gjennom.

Harstad Tidende til stede da kulturbransjen var invitert til et av flere mingletilbud på utestedet Karma denne uken. Denne gangen i regi av Innovasjon Norge (IN).

- Jeg synes det festspillene gjør er kjempespennende. De tar rollen som møteplassen for kulturbransjen i landsdelen, sier Knut Perander i IN.

– Hele uka

Perander sier at det omfattende programmet gjør det interessant for bransjefolk å være på plass under festspillene hele uka, og ikke bare åpningshelga.

– Kulturopplevelsene er viktige, men det er også møteplassene og mulighetene til å lære noe nytt i seminarer og andre møter, sier han.

Hele uka har Innovasjon Norge hatt åpent kontor i Harstad. Torsdag og fredag står de også som arrangører for Creative Culture-konferansen.

En av dem som møtte nye ansikter på Karma torsdag var Rune Danielsen i Phonofile. Selskapet jobber med digital musikkdistribusjon, og Danielsen liker rollen som festspillene nå tar i landsdelen.

– Enhver festival har bransjerepresentanter til stede. Har man tilbud for nettverksbygning og seminarer kan man trekke til seg enda flere fra bransjen som da blir mer oppmerksomme på festivalen og Harstad som by, sier han.

Viktig satsing

Styreleder i RadArt og sjef for Skog Management, Kari Helene Skog, sier at musikkbransjen har mange møteplasser, men for scenekunstnerne er det nesten ingen.

– At festspillene fokuserer på dette er svært viktig. At Maria Utsi satser så hardt på scenekunst er veldig kult. Programmet har høy kvalitet og sterkt fokus på nordnorske kunstnere. Det er så mange urpremierer at du kan komme hit og ta tempen på hva som skjer i landsdelen. Det blir spennende å se neste år om nivået er like høyt.

Favoritten så langt under festspillene er Kjetterbålet som blant annet fikk lunken kritikk i HT.

– Det var amazing. De som ikke likte det har ikke skjønt forestillingen.

POPULÆRT: Mange stakk innom da Harstad Tidende besøkte Innovasjon Norges minglemøte på Karma torsdag.