Installasjonen er laget av Simon MacIntyre, som laget installasjonen basert på historien om Betty Mouhat, som tilbrakte åtte dager på drift i Nordsjøen.

- Historien om Betty er fascinerende. Hun var 61 år gammel, og i 1886 var hun passasjer på en båt som skulle fra Grutness til Lerwick. Kapteinen og mannskapet falt over bord, og derfor ble livbåtene satt ut. Betty ble antatt omkommet på havet, men hun ble på et helt utrolig vis funnet på en strand i Norge åtte dager senere, forteller MacIntyre.

Personene som blir med på opplevelsen får på seg et headseth, og blir guidet gjennom installasjonene med musikk, lyd og effekter.

- Det jeg ønsket å gjenskape var følelsen Betty hadde på reisen. Jeg synes det er utrolig at hun gjorde sitt beste for å overleve, og at hun ikke gav opp. Den følelsen av å kjempe for å overleve prøvde jeg å gjenskape, sier han.

- Jeg har brukt mye klassisk musikk, og så er jeg svært stolt av skulpturene og bygningene. Dette er absolutt noe som er verdt å prøve, forteller MacIntyre.