Anmeldelse: Mørkemodig

Magisk teater om mørket

Magien i spillet, scenografien og musikken i forestillingen Mørkemodig gjør at vi tror at alt er mulig.

Mørkemodig

magisk: All lyd kommer gjennom høretelefonene som hver enkelt av publikum får. Slik får de tre gruppene hver sin opplevelse.  Foto: Steve Nilsen

6

Mørkemodig

Bethel

Teaterforestilling som presenteres av Katma, i samarbeid med Figurteatret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge
Katrine Strøm:Manus/konsept/regi
Ingunn Sønsteby: Scenografi/kostymer
Christine Sandtorv: Komponist
Thomas Bendiksen: Lysdesign
Dansere: Maria H. Nygård, Caisa Strømmen Røstad og  Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød.
Sted: Bethel
Premiere: Tirsdag 21. juni

magisk: All lyd kommer gjennom høretelefonene som hver enkelt av publikum får. Slik får de tre gruppene hver sin opplevelse. 

danser: Maria H. Nygård er igjen med i en av Katrine Strøms oppsetninger. Forrige gang i harstad var med forestillingen Bakeriet. 

Spent: Ungene følger nøye med hva som skjer. 

kultur

Katma teaterkompani initierer sanselig utforskende teater i sin forestilling som spilles fem ganger i Bethel under Festspillene.

De små publikummerne blir geleidet rundt i landskapet: mellom eventyrlige sirkustelt, magiske lysende steiner og flytende vannliljeblader. Rommet og tiden er stadig i endring, vi forflyttes med hjelp av fortellerstemmen.

Vi har Ingeborg Spjelkavik Rød på øret i head-settet. Hun tryller frem stemninger som gis liv i det teatrale rommet. Vi møter tre figurer som iscenesetter et mylder av hendelser.

Publikum beveger seg i tre grupper; de blå, de grønne og de gule får forskjellige oppdrag. Simultant spilles tre spill og dermed lever scenen med skritt i mange retninger.

Vi beveger oss til lyden under vann der vi som publikum svømmer lydig og leter etter neste oppdrag. Plutselig befinner vi oss på innsiden av et indianertelt liggende på ryggen lyttende til et eventyr, før vi flyr med kappene vi har fått utdelt, til de små miniatyrøyene vi betrakter gjennom forstørrelsesglass. Der ser vi inn i en Alice i eventyrland-aktig bitte-liten verden. Det er nesten som om vi kan drikke en krympedrikk og forsvinne ned til øya. Vi kan sette oss ved det dekkede bordet og se lengtende på den glitrende innpakkede gaven som der venter.

For magien i spillet, scenografien til Ingunn Sønsteby og musikken til Christine Sandtorv i forestillingen Mørkemodig, gjør at vi tror at alt er mulig.

Rammefortelling

Det hele ledes av fortellingen til rollefiguren «Skyggen» som vi aldri ser. Hun er mørkeredd og vil bli mørke-modig. Derfor legger hun ut på en reise. Hun vil gjerne få hjelp av de små gjestene i teatersalen. Og de følger på, med og i.

Teater er her-og-nå, og nettopp dette grunnleggende faktum tar teaterkunstner Katrine Strøm på alvor.

Ingen skaper interaksjon som henne, ingen tar barn så på alvor som henne og ingen kjenner kunstens uendelige muligheter - som henne. Strøm lar oss være i ett med teateret: sanse det, føle det - leve det.


Mørkemodig

Teaterforestilling som presenteres av Katma, i samarbeid med Figurteatret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge

  • Katrine Strøm:Manus/konsept/regi
  • Ingunn Sønsteby: Scenografi/kostymer
  • Christine Sandtorv: Komponist
  • Thomas Bendiksen: Lysdesign
  • Dansere: Maria H. Nygård, Caisa Strømmen Røstad og  Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød.
  • Sted: Bethel
  • Premiere: Tirsdag 21. juni