Mørkemodig er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir publikum ledet gjennom en oppdagelsesferd i en fremmed skog.

Det er teaterkompaniet Katma til andøykunstneren Katrine M. E. Strøm som står bak Mørkemodig.

– Første gang jeg jobbet med Katrine var da vi arbeidet med en forestilling som het "Vaskeriet" i 2008. Da ble jeg hekta på Katma og er veldig glad for å ha fått jobbe med henne flere ganger, sier Nygård.

Aldri kjedelig

Prosessen med Mørkemodig har ifølge henne vært utfordrende og spennende.

– Det har vært mye prøving og feiling, mange nøtter å knekke og mye latter. Det er mange ting som kan gå galt i forestillingen, så det er aldri et kjedelig øyeblikk, sier hun.Publikum kan vente seg en mystisk og fantasifull forestilling med mange vakre øyeblikk. Men for å oppleve de må du være litt nysgjerrig - og litt modig.

Verdenspremiere

Tirsdagens forestilling, den første fem, er en verdenspremiere.– Det føles veldig fint å skulle ha premiere på festspillene. Jeg har ikke gjort så mye som profesjonell danser under festspillene, så det blir gøy å få opptre på hjemmebane. Ingenting er bedre enn Harstad under Festspillene i Nord-Norge, slår Maria Henriette Nygård fast.