Kjersti Mikkelborg og Rune Eilertsen i aktivitetsgruppe sentrum sier dette bare er første av en rekke aktiviteter som sentrumsbutikkene legger opp til de nærmeste månedene.

Positivt ry

– I kveld kan kundene oppsøke butikker som kan tilby alt fra hårklipp til kjøkkendesign helt frem til klokken 22. Nå får vi presentert det store mangfoldet av butikker som sentrum kan by på, og som Harstad har opparbeidet seg et svært positivt ry for, langt utenfor byens grenser.

– Nå skal vi bokstavelig talt by på oss selv, og skape liv og røre i byens gater.

Entusiasme

Men dette er bare begynnelsen. Vi har satt ned en egen sommeraktivitetsgruppe som jobber med Hinnøyfestivalen, Festspillene og BAKgården, for å skape størst mulig blest og aktiviteter i sentrum under disse arrangementene, sier Mikkelborg og Eilertsen, som skryter av entusiasmen og engasjementet de nå opplever fra sentrumsbutikkene.

Ønsker å stå sammen

– Det er en helt annen positiv velvilje til å være med på planene vi har enn vi har registrert på lang tid. At ett 60-talls butikker nå går sammen om å kjøre felles aktiviteter mener vi er et tydelig tegn på at sentrum ønsker å stå sammen som en samlet enhet. Og med det mangfoldet av butikker vi har å by på, er vi sikre på at dette er noe også kundene vil vite å sette pris på, sier de to og legger til;

– Det er også gledelig at vi har fått en hel ”bataljon” av butikker som har meldt seg inn i Harstadregionens næringsforening, noe som igjen bidrar til at vi blir langt mer synlig og lyttet til i ulike sammenhenger.

Gårdeiere på banen

Men det er fortsatt en gruppe de håper skal komme enda sterkere på banen.

– Nå håper vi bare at flere gårdeiere melder sin interesse, blant annet i forhold til å se på mulighetene for å få leid ut noen av lokalene som står tomme i enkelte sentrumsgater. Dette er noe vi vanskelig kan bidra til, men som gårdeierne bør ta tak i selv, sier de to.

Mer folk enn vanlig

Mikkelborg og Eilertsen sier de begge er positive til at attraktive butikker som XXL velger å etablere seg i Harstad, og at dette er noe hele byen kan dra veksler på.

– Under åpningsdagene deres i forrige uke var det merkbart mye mer folk i sentrum enn det som er vanlig på fredager og lørdager. Det tolker vi positivt, og regner med at mange butikker hadde besøk av kunder som benyttet muligheten til å handle i et utvalg de ikke finner andre steder, sier de to.