– Vi er både stolte og glade for at vi har fått Inge Bremnes, Triosphere og Ratapakk til BAKgården. Dette er tre svært forskjellige band som like fullt har én ting til felles: De kommer til å overraske og imponere bakgårdspublikum, sier festivalsjef Jan Santocono.

BAKgården har helt siden starten i 2009 ønsket å gi lokale band muligheten til å opptre på hovedscenen under festivalen. Band som Judith, Nemoland, Rockefår, BB Queen, Daisy Cutter, Jackhead, Ferarless, Satelittes og Motiv er noen av bandene som har spilt på BAKgården.

– I år har vi hatt særdeles stor pågang fra lokale band, og det har vært en særdeles vanskelig jobb å velge hvem som får slippe til. De tre bandene vi har valgt, har alle imponert oss, og vi gleder oss stort til å se dem på scenen vår i bakgården under årets festival, sier produsent Børge Hoseth.

Med harstadjenta Ida Haukland i spissen har metallbandet Triosphere skaffet seg et stort, internasjonalt publikum, takket være tre, kritikerroste album og intensiv turnévirksomhet på det europeiske kontinentet.

Med det kritikerroste debutalbumet Onwards og oppfølgeren The Road Less Travelled \u001F – som også høstet strålende kritikker i internasjonale bransjetidsskrifter \u001F– ga det trondheimsbaserte bandet muligheten til å dele scene med band som Nightwish, Arch Enemy, Crimson Glory, Kamelot og WASP, for å nevne noen.

Per Hartvigsen (for det meste kalt Pelle) og Egil Einarsen er duoen som helt siden 2005 har stått bak bandet Ratapakk. I dag består bandet av seks musikere fra Harstad som fremfører groovy pop/rock skrevet og komponert av bandet selv.

– Vi hørte Ratapakk på et fullsatt Utheim i fjor, og det vi hørte og så der overbeviste oss om at de kommer til å gjøre en kjempejobb lørdag kveld i BAKgården. Du hører at disse voksne herrene koser seg med musikken sin og vi gleder oss til å høre dem på byens storscene, sier Jan Santocono.

Inge Bremnes er en ung artist og låtskriver fra Kvæfjord i Troms. Med sitt personlige utrykk og særpregede stemmemateriale, flettet sammen med inspirasjon fra blant annet Jeff Buckly, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Trausti, har han imponert på konserter og turnéer både i England og Norge.

– Singelen ”Ka du håpa på” har gått på tung rotasjon her på BAKgårdskontoret etter at den ble sluppet tidligere i år. Vi har fulgt med på det Inge gjør i mange år, og vi er derfor glad for at han var særdeles interessert i å komme hit og opptre på hjemmebane. Dette blir bra, sier produsent Børge Hoseth.