Nylig ble det kjent at markedet til festivalen BAKgården flyttes ut av selve bakgården. I år vil utstillerne plasseres foran Harstad kino, Rikard Kaarbøs gate, Strandgata og torget.

Årsaken til at markedet stilles opp andre plasser i byen, henger sammen med festivalens nye satsing på publikum under 18 år. MGPjr-vinner Thea Floer Kulseng vil sammen med MGPjr-finalistene Karoline, Espen Fernando og Emma Noor holde konsert i bakgården lørdag formiddag.

– Vi er veldig glad og stolt over å kunne presentere Thea på hjemmebane. MGPjr solgte ut storsalen i Harstad kulturhus før jul, og vi håper på at like mange når BAKgården for første gang kjører i gang et ordentlig familiearrangement, sier Børge Hoseth, produsent for BAKgården.

– Fin tilvekst

Harstad-jenta vant i fjor MGPjr med låta ”Du gjør mæ så glad”. Siden da har Thea opptrådt på flere arenaer, blant annet under Harstadkonferansen i fjor.

– Vi håper denne konserten vil bli en kjempefin tilvekst til festivalen. BAKgården har aldri før arrangert en konsert på dagtid innenfor en slik ramme, sier Hoseth, og fortsetter:

– Harstad er jo en familieby. Med denne konserten ønsker vi å gi noe tilbake. Vi håper dette vil bli godt tatt imot.

Etterspurt

Produsenten mener bookingen er midt i blinken for festivalen.

– En slik konsert er noe både publikum og våre sponsorer har etterspurt. Vi har ikke hatt muligheten til å gjøre noe som dette før i år.