Den norske superduoen Nico & Vinz har opptrådt for mange, både høy og lav. I august skal de sørge for at det koker i Bakgården.

­– Vi har jobbet knallhardt for å få booket denne fabelaktige popduoen. Vi er derfor ekstra glade for at vi i dag kan fortelle at Nico & Vinz kommer til årets festival. Det blir garantert en magisk stemning i Bakgården når disse to skal opptre for det beste publikummet i hele Norge, sier festivalsjef Jan Santocono.

- Knallsterkt program

Nico & Vinz anses som den største norske musikkeksportvaren siden A-ha, og arrangøren er derfor stolte av å få dem til Harstad.

– Vi har sagt at vi skal lage tidendes beste bakgård, og med denne bookingen synes jeg vi allerede har et knallsterkt program: DumDumBoys, Madcon, Admiral P, Lars Vaular og legendariske Zoo. Folk kan glede seg, sier produsenten i Bakgården, Børge Hoseth.

Madcon tilbake

De tok Bakgården med storm i 2010. Nå er Madcon tilbake i Harstad. Se video fra 2010 - da Madcon spilte sin store hitlåt.

– Da vi spurte våre 9.000 følgere på Facebook hvem de ville ha til Bakgården i år, var Madcon ett av bandene som fikk flest stemmer. Og konserten de holdt i Bakgården det første året jeg var festivalsjef, var rett og slett fantastisk. Det kokte og jeg gleder meg til å gjenoppleve dette i august, sier Santocono.

BAKgården 2016 går av stabelen midt i Harstad sentrum 18. til 20. august. Da kommer det flere artister enn de allerede nevnte.

­– Og det kommer flere spennende artister, så det er bare å glede seg, sier festivalsjef Jan Santocono.

Bildeglimt fra Bakgården 2010. Fullt trøkk med Madcon på scenen. Foto: Øivind Arvola