Rockerne i Oslo Ess er tilbake til Harstad og Bakgården. Denne gangen som seg selv og uten OnklP ”på slep”. Det skriver festivalen i en pressemelding fredag.

Opptrer på egenhånd

I fjor sto de på scenne i Bakgården og opptrådte som De fjerne slektningene, sammen med rapperen Onkl P - som forøvrig fikk svært gode tilbakemeldinger fra Harstad Tidendes anmelder.

I år skal trioen opptre på egenhånd.

– Det er ikke så mange norske rockeband som greier å toppe VG-lista lenger, men det har Oslo Ess greid to ganger. Vi i BAKgården har bestandig hatt solide roceband på plakaten, som Åge Aleksandersen, Dum Dum Boys, Big Bang, Kaizers Orchestra, Sivert Høyem og Skambankt for å nevne noen. Vi er derfor både stolte og glade for at vi har sikret oss Oslo Ess til årets festival. De kommer til å sparke godt fra seg, sier festivalgeneral Jan Santocono.

Det går ei linje i norsk musikkhistorie fra DumDum Boys, som skal spille under Bakgården torsdag, til Oslo Ess, som står på scenen fredag. Begge startet opp som undergrunnsband med punkenergi og allsanglåter.

- Stolt

Oslo Ess har bidratt til at punkrocken har nådd ut til et bredere publikum. Det hele startet med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko, som i 2011 smalt ned i norsk musikkliv med et nyskapende perspektiv på «norsk på norsk». Med sine tre foregående plater (Uleste Bøker og Utgåtte Sko, Verden På Nakken, Venner i Ryggen og Alle Hjerter Deler Seg), har den gjengen i Oslo Ess høstet lovord, sanket høye terningkast og skaffet seg en stadig voksende og dedikerte fanbase.

– Dette gleder vi oss virkelig til. Jeg er sikker på at konserten med Oslo Ess blir et høydepunkt under årets festival, og det sier ikke lite. Vi er nemlig veldig stolte av årets line up. Nico & Vinz, Madcon, Admiral P., Zoo, Lars Vaular, Oslo Ess og Dum Dum Boys er klare, og enda skal vi booke en stor headliner til. Folk gjør lurt i å sikre seg billetter, for å si det slik. Vi ble utsolgt i fjor, og jeg er rimelig trygg på at vi kommer til å bli utsolgt for billetter i år også, sier produsent Børge Hoseth.